Tuesday, April 13, 2010

Gerakan ke Lolo


Tarikh kejadian: 10-11 April 2010

Disertai oleh: koroi, pit, serabut, babas, pda

Gara-gara pening lalat akibat soalan exam yg menjangkau kotak pmikiran makanye trip kembali ke hutan diadakan yg betempat di Lolo. Berikut adalah butiran
lengkap laporan trip bekenaan:

Sabtu (10 April 2010)

11.00 mlm: makan nasi arab kat cyberjaya

Ahad (11 April 2010)

12.30 pg : beli ration kat pasar Equine
(karam tba2 cancel, g BTN Langkawi)

1.15 pg: tunggu babas amek kat rmh
sms dr babas "da nak gerak?"
aku pn mereply "kul 1.15 ko gerak dr rmh"
tunggu nye tunggu...mane ni, da 8 kali aku call

2.15 pg: hahaha...sia-sia aje babas kena maki ngan serabut dgn msg bebunyi ****

2.40 pg: kat rumah pit, sesi kemas2

3.00 pg: gerak ke pansun

3.45 pg: sesi kemas2 lagi

4.30 pg: ready, set..go...
da setahun tak nek nuang, trek pun rase cam da len aje, buluh tumbang
pun banyak. siap de aksi merangkak2 pulak. tengah2 treking jumpe katak
bosau godang. peh..
serabut : tu ko nampak tak tu pda
aku : halau la..
koroi : ko lalu dulu but, kendian aku lalu
(skali koroi pun takut jugak,hehe)

6.00 pg: kat last wakaf before dam. tdo jap...ngantuk gle.

6.30 pg: sambung balek treking

6.50 pg: smp campsite, psang kmh n main tent

8.00 pg: tidoooo....

11.00 pg: breakfast, makan, mandi...
serabut bangun2 trus mencapai makanan westernnye, anak mat salleh botul la.

2.30 ptg: kemas2

3.00 ptg: stat trn

4.30 ptg: smp kat renjer

6.00 ptg: gerak pulang, singgah restoran agrotek
(gara-gara koroi tepedaya ngan pamplet yg baru dpt kat pekan pansun)

7.30 ptg: gerak ke serdang

8.10 mlm: kat rumah pit

Keseluruhannye, satu trip yg bedisiplin, syabas kepada semua..hahahaha

14 comments:

pakcik said...

kiranya gi lolo semata2 nak tido ngn makan je la?

jo said...

pida ok ka? tak di perapa-apakan oleh budak-budak jantan tu? hehehe..

Anonymous said...

em trip paling xder motif...
koroi nak tes kasut baru, aku, pit pida, serabut layankan jer...
hehehhe
trekking, tido, trekking tido, mandi, makan, balik, makan, tido...


trip layan...
ade sorang (pida) tu, melompat sei terdengar bunyi buluh dibaling batu

aniway... tahan is coming -babas-

cik beskot said...

bagus... aktiviti mcm ni baru la sesuai dgn jiwa raga aku... g lolo semata-mata nk mkn tdo jek...
syabas!! teruskan usaha! perbanyakkan xtvt buang masa mcm ni!!
hahahaha

pda said...

pakcik: tdo semate2 beb, ditemani bunyi unggas dan burung2 bekicauan..hahaha

jo: sihat walafiat jo. aku lepak dalam kemah 4men sorang2..peh..tdo pun bly guling2..

babas: haha...trip teman koroi rasmikan kasut kuning stokin biru.
ceh, ko cam brani je bas, siap aaaa nnt aku baling buluh kat batu plak...hehe..

jo said...

haha...ko shuffle ke pida masa terkejut tu?

pakcik said...

pda : kemah tu utk 4 men, sepatutnya bdk2 laki 4 org tu la yg tido dlm kemah, ko yg kene tiddo sorg2 kt luar...

momentum synergy said...

trip yg buatkan aku leka seketika.. tenang je otak aku bl dlm hutan.. yg menting mane aku pergi air terjun mesti ade coz aku suke mandi sungai.. syabas nuang coz sediakan aper yg sesuai ngan aku.. adioz..

pitz said...

aper la momentum synergy nie.. tu pun nak gtau ke.. kepada semua yg p nuang haritu ak nak tanye. asal korang suke sngt bangat hangat dengat sengat ngan maulana hanjing.. slalu je kite lepak sane. pelik aku. susah nak jwb pun ade coz dah bertahun aku mkn kat situ.. huhu..

pakcik said...

ko pehal pit?

jo said...

entah..
ko pehal pit?

jo said...

tekanan...tekanan...

shah said...

pda: gilek r cik..girl only...caya la...

bestnye g lolo....=)

Anonymous said...

btol tu joe ak sokong ko... ko per hal tekanan duk menyibuk ngan pitz..