Thursday, March 12, 2009

Air Terjun Kubang Gajah, Kampung Kemensah








2200, 27hb Dec 2008
Mlm tu org ngan pda ngah syok lepak2 , tetiba koroi kol ajak naik nuang. Tetiba 10 mnt pastu plan ditukar, Air Terjun Kemensah katenye...hmm. ..kat ne tu ek...hingatkan jauh sgt, upenye kat ampang je, blkg Zoo Negara, Cehh!!!makanya, org n pda berpacking2 ape yg patut dan siapkan ayam n udang utk BBQ yg dihantar oleh Chekgu dan koroi. Dlm kul 11.30 ktorg bergerak la menuju ke pit stop yg dijanjikan iaitu umah pakcik. Sampai2 je kat sane, cik raha, sang suaminya a.k.a azim dan kak fatin da lame sampai........tggu ktorg...hehehe..

Pada mulanya trip ni da nk kensel sbb cik raha kate x pnh ade org yg camping kat situ ditambah plak ngan info yg beliau dpt dr En. Kasut bhwsanya ade rimau menanti d sane....huh,mak aiiiiii!!!!maybank tu....!!!!!!!pk punya pk punya pk...last2 ktorg(raha, azim, k.fatin, todong, chekgu, koroi, pda n saye) ngan semangat waje kununnye bergerak lah ke tmpt yg dipersetujui....iaitu air terjun kemensah.

0330, 28hb Dec 2008
Sampai kat pondok guard Air Terjun Kubang Gajah, Kg. Kemensah. En. Azim ngan gagahnye(errr...yeke???) kua menuju ke pondok tersebut utk meminta kebenaran masuk,ape ntah yg dia dok kawtim ngan bai guard tu, last2 dia bg msk gak. tp.....kene ketuk sorg RM10 siap ade xtra g tu...adussss.pastu siap aturkan tmpat parking kete ktorg g.sementara ktorg get redi, bai tu blk pondok dia ngan hati riang gumbira....lalalalalala.....huh!sonok r tu...

0400, 28hb Dec 2008

Bai guard td tu anto ktorg sampai pintu hutan. dia blah je, ktorg pun mula la melangkah masuk ikut denai2 yang ade.trek dia leisure je n kdg2 ter'slow' sket sbb todong bjln dgn agk perlahan...demam katenye,hmmm..entah la...da 20 minit jln, ktorg smpai kat kwsn lapang...mengikut kate raha itu adalah campsite tp ktorg x dgr bunyik air terjun pun,siap koroi tnye " raha,waktu mlm diorg x 'on' kn air terjun ke?".Ktorg x lpk situ tp gerak ke campsite bwh yg kne jln lg 5 mnt, ha mmg sblh air terjun..br btl...

pastu bahagi2 tugas secara x rasmi dan main tent pun siap didirikan......tp kat tgh2 jln..heheh..kwsn x luas nk wat cm manekn. siap2 sume, ktorg lpk2 jap sambil menikmati hot choc with cereal...br la amerika...chekgu ngan koroi plak idupkan unggun api....masing2 kelihatan mengantuk dan siap2 nk tdo, tetapi beg raha ditimpa musibah....huhuhuhu.......basah terkene soya tumpah..ish2x.....walaubagaimanapun, ktorg tdo jugak...kecuali chekgu ngan koroi..men api plak diorg...hehehe

0700, 28hb Dec 2008

Bgn pagi gosok gigi....lalalalalala....pastu wat sarapan (nasi goreng, hot choc with cereal, biskut tiger). Kemudian bermula la sesi kipas mengipas ayam n udang BBQ..bergilir2 ye!chekgu, koroi, azim n raha......pas mkn ktorg mandi manda, bergambo sane sini, n mkn2 lagi.....

1400, 28 Dec 2008

packing2 n siap2 nk grk blk. tetiba pda n todong ternmpk tapak kaki anak maybank...hmmm...pastu sambung blk perjlnan.sampai kat simpang 3. peliknye tetibe ade 3 btg kayu diletakkan bntk piramid n ade tulisan PITZ...erk!pitz datang ke?musykil nih....azim relaks je ckp ade bdk men beskal kt stu...ish...sungguh pelik ayat itu.....tp ktorg layan je n teruskn perjln smpai ke pintu hutan n terus ke kete.....duk lpk2 jap, ksk ilang penat pastu dlm kul 4 tu ktorg bergerak pulang

Sekian laporan dari saya,


psssstt...tmbh2 la ye kalo ade terkurang...hehehehehe

10 comments:

dayafterday said...

PITZ... kayu tiga tu sebenarnye pitz telah datang pada keesokan hari nye..tapi tidak jumpe jalan ke campsite kami..lalu pulang dengan kehampaan...haha..

pakcik said...

ape kecik nau gamba?

pjot said...

heheheheh..br first time upload repot..maap ye..kalo nk tgk gmbar len blh la tgk kat muka buku cik raha.....

pakcik said...

edit la balik, letak gambau yang besar...malas la nk tgk facebook raha, bukan best pn facebook die...hahahahahaha....

pjot said...

hehehe...xgheti la plak pakcik...

pjot said...
This comment has been removed by the author.
pda said...

banyak bunyi plak pakcik ni..nak besau2 godang pulak..pijot..kasi up saiz poster..hehe

Anonymous said...

hahaha.. bila punya xtvt nie wei?? apasal ada komen yg kene delete?nk baca gak

pakcik said...

poster2 jgn sebut la..gua hari2 bikin poster tau?

joE said...

ngeh....
blakang zoo negara ke?
ntah2 air kumbahan binatang peliharaan zoo negara x?