Thursday, July 03, 2008

Senarai Guide Outdoor

Perhatian kepada Third Reccers sekalian,

Sekarang kita dalam usaha untuk mengumpulkan senarai nama Guide untuk xtvt outdoor. Dengan berbuat sedemikian, amat mudah untuk kita mencari atau menganjurkan xtvt2 outdoor.

************** Contoh **************

Nama Guide : Bubor <--- Letak jer nama glamer guide
Lokasi : Kelantan <--- Kawasan yang guide tu aktif
Aktiviti : Berakit Sungai Nenggiri <--- Aktiviti yang dianjurkan
No. Tel : 019-4445556 <--- Perlu terangkan ker part ni?
Rujukan : Pakcik @ Rambo <--- Orang yang guide tu kenal supaya dapat murah ke aper ke

***********************************************************
Sila tinggalkan di dalam ruangan komen. Sila beri kerjasama yang cantik ataupun hensem supaya mende ni berjaya.

Wassalam

16 comments:

Karam said...

Nama Guide : Abah
Lokasi : Kelantan
Aktiviti : Berakit Sg. Nenggiri, G. Stong-Ayam, G. Rabung
No. Tel : 019-9392179
Rujukan : Karam

Serabut said...

nama guide: Rob
Lokasi: Pahang kot(slalu msk utan)
Aktiviti: Gunung Rajah,Transtiti,Tahan,gunung2 sekitar perak..(National Nature Guide)
No. Tel: 0122225725
Rujukan: Kejang @ Pda

pakcik said...

Nama Guide : Azman b. Tan a.k.a Man
Lokasi : Taman Negara Merapoh
Aktiviti : Mengembara di Taman
Negara (Pengkhususan
Gunung Tahan & 4 Step
Waterfall)
No. Tel : 0179776047 (last aku
tau ni no die, kalu dh
tuka x tau lak aku)
Rujukan : Pakcik

pda said...

Nama Guide: Riyok
Lokasi: Perak
Aktiviti: Trans TT & gunung sekitar Perak
No. Tel: 0195636469
Rujukan: Daus

Nama Guide: Alan
Lokasi: Perak
Aktiviti: Irau-Brinchang, gunung sekitar Perak
No. Tel: 0192755939, 0122785939
Rujukan: Pda

Nama Guide: Acit
Lokasi: Melaka
Aktiviti: Kayak,Kursus Rekreasi,Paintball
No. Tel: 0136204282, 0129517201
Rujukan: Pda

Nama Guide: Abu
Lokasi: Perak
Aktiviti: Trans Gopeng & gunung sekitar Perak
No. Tel: 0175716289
Rujukan: Joe

Nama Guide: Abe (Apache Outdoor Ent.)
Lokasi: Seremban
Aktiviti: Kursus Rekreasi sekitar N.Sembilan
No. Tel: 0173168525
Rujukan: Pda

Nama Guide: Yem
Lokasi: Perak
Aktiviti: Berkayak - Pangkor, Tasek Banding. Gunung sekitar Perak, G. Kinabalu
No. Tel: 0124699267
Rujukan: Pda @ Nad

pakcik said...

Riyok ke Ryoq name die?

buboQ said...

budget trip xdak ka?

karam - hang bleh guide naek puncak nuang dak?huhu

Apizolla said...

Nama Guide : Babas A.K.A Hantu Lapar Jr.
Lokasi : Area minlon
Aktiviti : Gunung Angsi
No. Tel : 0129057004
Rujukan : Kejang

Apizolla said...

Nama Guide : zulkifli @ Poncho
Lokasi : Johor
Aktiviti : Segala gunung yg ada di johor dan semenanjung
No. Tel : 0127234545
Rujukan : Kejang @ Pda

Phyliss said...

Interesting to know.

The Author said...

very good initiative.... maklumat yang sangat berguna untuk independent hiker seperti saya... saya tak join apa-apa kelab...

Karam said...

Kalau ada pape info tambahan leh la kongsi bersama...

admin said...

Nama Guide : WILD Escort
Lokasi : Kuala Lumpur
Aktiviti : Guide G7,G12,G7-11???
No. Tel : 016-2525848 (Am OB)
Rujukan : -
Peringatan : Jangan sondol kalau tak yakin! Tanpa persediaan yang cukup, yang parah akan menjadi serius. Namun pengalaman mengajar segalanya..

Anonymous said...

Saya sedang cari guide ke Gunung Berembun, siapa yang boleh saya hubungi ? Terima kasih.
Sila hantar email kepada :
Hong_Lan_Tan@dell.com.

jo said...

Nama Guide : Wanhody
Lokasi : Ampang KL, Ampang Ipoh
Aktivit : Gunung-ganang sekitar Perak
No. Tel: 012-2216949
Rujukan : Jo

jo said...

nama guide : Nabil JK
Lokasi : kl-somban
aktiviti: sebut je mana gunung ko nak pegi. pandai la dia nanti.
no. tel : 0142244401
rujukan : jo

jo said...

gunung berembun, boleh je contact mana2 guide yang boleh bawa sekitar perak..