Friday, November 24, 2006

bunga buah/ fruit flower

sorry la sb lambat up story...
here come the ????

yg sbenarnye bende nih dah lame di plan..tp sb xde mase+busy+final+xde duit=ter'postponed' la ia ...memula cadang nak gerak 18hb ptg...treking malam,tapi cam rushing sgt ditambah dgn cdgn GM,ktorg pon plan lar gerak 19 pagi..
pada awalnye...bunga buah ni mmg mendapat tentangan hebat dr pihak2 org tua spt kejang kicap n housemate, kak raha dsb..dorg risau memandangkan cuaca yg x menentu..tapi sb ktorg tegar+sangap benda ni pon diteruskan w'pun time tu GM n Jawe dah cancel nk bwk ktorg sb dorg kepenatan sb br trn dr irau-brincang..
utk pengetahuan sume,ktorg da janji da ngan mber2 PIDA dr kuittho..2 yang cam berat je kalo cancel..bila todong tanye nak redah ke x? ktorg pon terus la jwp XDE HAL..time tu pk nak pegi je...so, malam tuh ktorg siap koyak kain langsir nk bt marking..<-punye la tegar..yang tinggal utk pegi cume aku, pida, yed, todong...bersama2 dgn bdk2 kuittho.. entah mcm mane pagi tu..beberapa minit sblm pegi..kejang pon b'ubah pikiran utk ikot dek kerana risaukan kitorg lebih dari exam die isnin tu..serta menggelar dirinya "LAST ACTION HERO" ceh... jd yg pegi 6org lar +kejang n k.lyd.. xde ape sgt b'laku spjg p'jalanan ktorg..cume yg best nye...ktorg lalu kat jalan yg org lain tak lalu..kire mcm bkak trek sendiri lar..hehe...lgpon, bdk2 kuittho cm blh tahan gak ilmu hutan org..tp siyes ckp..ni lar gng yg plg aku rs xsdap ati aku pnah g...(stakat ni la)..bau binatang kuat..ikt trek yg cm xpnah org lalu..bila terserempak ngn sekumpulan bro ni, br la rs lega...ingat cm ktorg akn jalan xsudah..jmp tapak kaki maybank n anak2(pida todong n yed yg nampak)..tp bunga buah mmg menguji kesabaran gak la...dgn trek yg turun naik..p'jalanan nk tibe campsite je mkn 5jam gak..tu pon bkn yg btl2 campsite..huu..nk pegi lagi??rs xsanggup pon ade gak..pagi tu area kol 930 ktorg shoot puncak..puas hati lar bila da sampai ats..p'jalanan tu lar yg ktorg jmp mcm2...turun dari puncak,ktorg trs berkemas utk balik..

4 comments:

buboQ said...

kejang = LAST ACTION HERO...mmg la sbb dia berat...confirm2 kt blkg...smpi2 dah settle keja...hehe...haii jgn marah haa!!!...hahaha

buboQ said...

joe, detailkan lg cerita hang...x puas dengaq...yg bab - "..p'jalanan tu lar yg ktorg jmp mcm2..."...mcm2 tue apa dia...gambaq2 menarik xkan xda???

pakcik said...

tol bor..detalkan la sket cite,cam jebeng wat log jelawang..aku pun curious gak,ape yg jmp macam2 tu..

joe said...

baek2....