Tuesday, February 17, 2009

one nite stand di bukit broga






date: 13hb februari 2009
time: 10.00 malam (tp inform joe pukul 9.00 mlm)
venue: azwath equine
ahli neraka yang terlibat: joe, incik jenal, incik mat saiko, incik man
ahli syurga hanya diwakili oleh raha@cik beskot..

trip ke bukit broga dimulakan dgn meng'inform' joe perjalanan start kol 9 mlm.. oleh kerana joe yg mmg terkenal dengan sikap suka meleceh, maka beliau hanya sampai pukul 10 mlm sepertimana yg telah dijanjikn dgn incik jenal..

tepat jam 10:10 mlm, incik jenal hadir ke azwath dan tepat jam 10:30 mlm, kami bergerak dari azwath. tp malangnya joe masih lg tertinggal sandal dalam kereta beliau, maka kami pun membuat satu pusingan ke kereta joe semula utk mengambil sandal. kami berhenti di petronas jalan kajang-semenyih utk menunggu rakan2 incik jenal iaitu incik mat saiko dan incik man (bkn man bai)...

nasib kami masih malang kerana rakan2 incik jenal pun buat perangai mcm joe. maybe dorg dh tau joe ikut, jd dorg pun buat2 lmbat la. joe telah buat poyo dgn bertanya ke incik jenal,"lama lg ke dorg nk smpai?"cheh, pdhal baru 1st time tunggu org lain, kecoh bkn main. lg malang bg cik joe bilamana incik jenal buat derk jek dgn pertnyaan beliau.. maka bermulalah episod joe kecik ati incik jenal buat layan x layan beliau jek. sekitar jam 12 tghmlm, incik mat saiko dan incik man tiba di petronas tersebut.

perjalanan diteruskan menuju ke jalan lama ke seremban. kepada sesape yg nk g, jgn risau kerana ada signboard tulis ke broga. ikot jek signboard tu. anda akan berjumpa university of nottingham di sebelah kiri anda, teruskan perjalanan dan anda akan menemui satu ladang arnab, (nama dia klu x silap rabbit land kot) di seblah kanan. btol2 berhadapan dgn ladang arnab tu ada jalan ke ladang kelapa sawit. jalan yg xseberapa elok itu boleh dimasuki dgn kereta. (ikot korg la kereta korg leh masuk smpai mana).

turun dari kereta mestilah kene trekking kn? so perjalanan trekking adalah bergantung kepada bape dlm keta korg leh masuk dlm. trekking smpai jumpa ladang getah on your left. trek dh ada jgn risau. anda akan disajikan dengan trek yg mencanak gila (xde intro terus jek kene drop gear 1). perjalanan trekking kami pd mlm itu bermula dari jam 12:30 tghmlm dan berakhir pada jam sekitar 1:30 pagi.

permandangan dari puncaknya agak memberangsangkn, (tp x cukup buat aku rasa kagum, bak kata mok,"mmg susah nk impress kn raha").. biasa2 la pemandangan dia.. lu semua leh nmpak sekitar pekan semenyih dan juga bangi (incik jenal kata la, gua agak dia tipu jek..)

sesampainya kami di puncak, seperti biasa tugas gadis yg comel dan juga bapok kene buat air, manakala lelaki2 tersebut tanpa membuang masa terus bukak camera amek shot sana sini. ketika ini bermula lah hobi joe yg baru. disebabkn oleh gadis yg comel malu utk menjadi model, maka joe dgn bangganya found out that dia sudah jatuh cinta dgn kerjaya modelling. lelaki2 itupun disebabkn tiada option lain, maka menerima joe seadanya.

puas berposing dan amek gambar, kami mkn, puas mkn sap okok.. begitulah xtvt mlm itu sehingga pada jam 4:30 pagi, aku buat keputusan utk tidur jek. lantak la dorg nk amek gambar byk mana lg. tp rupanya pas aku masuk tidur semua pun masuk tidur jugak.

sekitar jam 7:30 pagi, incik joe mengejutkn saya dgn mengatakn mahu ke toilet. maka dgn berat ati, saya pun mengikuti beliau. mangkuk2 yg lain dh lama bgn dan amek gambar sunrise. agak menawan gambar yg mereka ambil. lupa nk bgtau tiada water point langsung di sini, segala jenis air perlu dibawa dari stesen2 minyak yg berdekatan. kami brekpes dan pagi itu sudah ramai yg dtg cuba2 utk menyambut hari valentine di sini.

perjalanan turun semula bermula sekitar jam 9:45 pagi (sbb dh panas gila kt atas). sekitar jam 10:30 pagi kami smpai semula ke kereta. joe (bkn nama sebenar) yg telah menipu boipren utk ke broga pd hari itu telah kantoi dimana beliau tersalah send sms kepada cik raha. itu saje laporan dari saya. segala gambar (bkn sampah yang diambil oleh joe) akan di'upload' sedikit masa lg.

article ini adalah benar sebenar-benarnya ditulis berdasarkan kejadian sebenar. sekian terima kasih.

12 comments:

pakcik said...

hahah...raha, cuba lu try forward kat gua msg yg joe salah send tu...bagi sini gua bikin `sending option>send to many'...hahaha...

lagi satu statement yg gua suka, "lama lg ke dorg nk smpi?"....cehhhhhhhhhh.....blah la lu mat!!

joE said...

gua saje jek bagi raha sms tu...
gua nak war2 kan yang gua bukan bapok..gile ape gua nak bagitau secara direct...gua takut raha kecik ati jek bile raha tau yang aku da ade boipren...

pda said...

hahaha..ni dah cam laporan mengkritik joe (bukan nama sebenar) ni...

joE said...

lu tertinggal 1 cite lagi la...
bilamana permintaan raha untuk mendengar lagu2 dalam keta cik jenal tidak diendahkan..kendian raha terpaksa menyanyi-nyanyi bg menghiburkan hati....

hahahah.....

cik beskot said...

hahaha...
pkcik: xde masa aku nk simpan sms tu. tp aku ingt la apa kandungan sms tu

joe: apa gua nk risau pun? gua dh ada suami, tp ada gak lelaki layan bapok joe.. x pun sbnrnya boipren ko tu pengkid.. psl lagu2 tu gua nk hiburkn lu jek, lu kn tgh kecik ati, jd gua saje bikin ceria sket..lalala

pda: x terniat langsung aku nk mengkritik incik joe (bkn nama sbnr).. aku cuma melaporkan situasi sbnr..hehehe

buboQ said...

one nite stand ek..hmmm...

Karam said...

kejam sangat raha lu punye report ni... terguris hati kristal member...

cik beskot said...

karam, bila joe tulis report korg xpecaya.korg ckp byk menipu.. bila aku tulis report berdasarkn kejadian sbnr ko kata aku kejam.. sbnrnya ini la yg berlaku ari tu..

joE said...

ceh....
pssttt....raha...
ingat tak ade 1 part tu ko nak ngumpat...
pastu terlupe....amende tu??

cik beskot said...

hahaha joe, aku pun dh terlupa.. smpai skrg x ingat...hahahha

ahmad said...

gua dh post invitation ke borga pada ptg sabtu ni 7hb march..sila tgk facebook utk keterangan lanjut..ada beran?

pakcik said...

eiii ape da borga...broga la...