Sunday, October 19, 2008

Akhirnya..


Akhirnya, setelah berhempas pulas sekian lama, setelah berbakul-bakul kutukan, cacian dan jelingan sinis diterima; dan kemudian disusuli pula dgn kata-kata nasihat yang tiada kesudahan , setelah beberapa batch baru datang dan pergi, setelah beberapa org juniornya menjadi felo, setelah beberapa org rakan sebatchnya semakin maju mengorak langkah, maka pada hari ini, 18 Oktober 2008, salah satu ikon UPM berjaya menjadi seperti rakan-rakannya yg. lain...

Pada hari yang penuh bersejarah ini, dapat dirasakan suatu iklim yang berbeza menyelubungi perkarangan di mana berlangsungnya Majlis Konvokesyen di UPM. Jika pada majlis-majlis konvokesyen sebelum ini, wajahnya amat payah dilihat bersama-sama meraikan sahabat-sahabat, tetapi pada hari ini, wajah itu tampil, memberikan kejutan, bukan untuk meraikan, tetapi untuk DIRAIKAN!! Akhirnya, ikon itu berjaya, berjaya menggayakan jubah dan topi empat segi yang dipakai oleh sahabat-sahabat sebelumnya...bukan sekadar menggayakan, tetapi persalinan itu adalah dikhaskan untuknya, untuk insan yang bergraduat, insan yang berjaya menamatkan tugasnya di menara gading...setelah menunggu sekian lama, hampir sedekad, akhirnya ikon itu BERGRADUAT. Ikon itu tidak lain dan tidak bukan, insan yang amat kita kenali, KARAMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!

Hahaha...akhirnya karam grad siot!!! aku masuk die dah ade, aku klua, die tak klua2 lagi..hahaha, tp ape2hal pn, tahniah beb..grad jgk ko..bak kate pepatah bebudak 3rd, JANJI GRAD!!!

12 comments:

pakcik said...

gamba nnt2 la kalu aku rajin, aku upload kat multiply aku..malas btol nk ejas size gamba tu balik..

Karam said...

Tenkiu kpd semua yang datang hari aku konvo. Terharu aku di hari tersebut...

joE said...

tahniah...tahniah utk karam...t'ingat plak kate2 papa, eh...pakcik rashid :
"la...da ***** tahun ko blaja eh..."

pakcik said...

papa in law joe..hahaha..

pjot said...

tahniah..tahniah....tahniah karam...!!!!

akhirnye hari yg ditunggu tiba juga.

buboQ said...

tahniah karam..he

sharip said...

congratzz karam..
and congratz to all too..:)

b*bah said...

karam...congrats...

joE said...

heh...
aku nga usya adik karam...
rizal namenye...

buboQ said...

wahhh..pengakuan yg sgt jujur dn ikhlas dr cik joeKiah kita...huhuhu

sharip said...

emsm ke adek karam??
emmmm:)

joE said...

macho beb....
maskulin...metrosexsual...kalo ko tgk karam,ha....mmg lain la dgn adiknye....