Friday, December 24, 2010

Bercuti ke Sabah 2011


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.

Setelah perbincangan secara intensif di Murni Discovery USJ, jemaah telah menetapkan bahawa 2011 akan diadakan percutian ke Sabah.

Tarikh: 23-26 Jun 2011
Tempat: KL-KK-Sempoerna-KL
Tentatif: ADK
Peserta Kompom: Koroi, Serabut, Pida, Pijot, Siti, Karam, Fara, Koko, Pia, Pit, Yani, Jo, Wan Hudi, Babas.

Kalau ada geng lain yang berminat nak ikut sama, boleh la tempah tiket sendiri dan maklumkan kat komen bawah ni.

Kepada peserta kompom di atas, sila buat bayaran kepada En. Pit. sebanyak RM 300 bila ada duit. Jangan memandai nak kensel, tiket da beli.

Maklumat flight yang berikut disediakan oleh Cik Shapijot:

Details psl flight cm ni haa:

22/6/2011
AK 5124 kuala lumpur-kota kinabalu (9.25pm - 12.10am)

25/6/2011
AK 6126 kota kinabalu-tawau (12.20pm - 1.10 pm)

26/6/2011
AK 5157 tawau- kuala lumpur (9.35pm-12.20am)

Tentatif Ringkas (akan diubah ikut suka hati tanpa notis):

23/6 : sampi airport KK (maybe tdo airport, maybe check-in)
23/6 pagi : round2 bandar KK (sewa kete)
petang : brtolak ke kundasang (tdo sane)

24/6 pagi : round kinabalu park, ranau n poring
petang : bertolak ke KK (tdo sane)

25/6 : gerak ke tawau-semporna (tdo sane)
26/6: pusing semporna dan pulang.......

Maklumat lanjut dah ade dah....

Tambahan peserta explore race: Ika & Cipan (Takde hubungan pape... jangan cemas & jangan timbulkan gosip) Jumlah skang ade 16 org

-Suami Raha & Isteri Azim bila mau kompom?-

PENGINAPAN

Hotel kat KK: Stay Inn Hotel ~RM 20 per pax (bulan 4 baru boleh book)
Hotel kat Kundasang: J Residence ~RM 33 per pax
Hotel kat Sempoerna:
1. City Inn Semporna Borneo ~RM 25 per pax (ni tido kat tanah beso)
2. Singamata Adventures and Reef Resort ~RM50 (lodging+food) + ~RM20 (boat trip) +~RM10 (jetty fee) = ~RM 80 per pax ( ni tido kat atas air, tak caya click kat link)

-----Maklumat ttg Singamata Adventures and Reef Resort-----

1. Bilik dorm tak leh book, hanya untuk walk in sahaja
2. Yang boleh book hanya bilik RM 130 per pax tu sahaja.
3. Trip Island Hopping termasuk ngan snorkeling skali. RM 80 per pax. 8 pagi - 1 tghari.
---------------------------------------------------------------

PENGANGKUTAN

Transport kat KK: Sewa keta 3 ketul (Persona X 1, Waja x 1, Avanza X 1) + Petrol ~RM 100 per pax
Transport kat Sempoerna: Teksi jer ~RM 30 per pax
Transport nak gi ngan balik Lcct: haa... itu kita tak tahu ye

LAIN-LAIN

Island Hopping kat KK: ~RM 25 per pax
Island Hopping kat Sempoerna: ~RM 25 per pax (tak termasuk caj jeti)
Snorkeling: RM 80 per pax (optional)*
Tiket2 nak masuk taman2 ke hape ke: ~RM 10 per pax

Kontigensi: ~RM32

Jumlah:
Pilihan 1. ~RM 300 + ~RM80*
Pilihan 2. ~RM355 +~RM 80*

****Simbul "~" menunjukkan anggaran****

Ceti kehormat aka Pijot akan mengutip RM100 setiap bulan bagi mencukupkan RM 300 untuk perbelanjaan penginapan, pengangkutan, dan lain2 (akan dimaklumkan siap ngan resit untuk memastikan TIADA kos tersembunyi)

Sila hubungi sesiapa yang anda rasa nak hubungi untuk maklumat lanjut.

Maklumat tambahan, kendian (bak kata pida, tunggu miting bulan Februari lak ea)

Sekian, tenkiu~

23 comments:

jo said...

kerja tak dapat lagi aku ni..
adoiiii...

pakcik said...

takyah keje la...

Anonymous said...

apahal ada yg dh book tiket br kuar post kt blog?
ini tidak adil..
kami rasa didiskriminasikan..
kami bkn rakyat kelas kedua (sambil pegang sepanduk)
hahaha.. (gua nk bwk baby gua la)
-cik beskot-

pakcik said...

comment di atas comment saya ini adalah contoh manusia2 yang kebolehannya mengingat password adalah di tahap paling rendah...hahahahah...jangan pasni lupa anak letak kat mana sudah....hahahahaha lagi..

Anonymous said...

tak payah nak saya2 la pakcik oi

pakcik said...

kihkihkihkih....cepat2, igt paswed smula...kihkihkih lagi...

Anonymous said...

hahaha siol la lu pkcik.. gua serius xingt password gua apa.. karam!! pls help me!hahaha

Karam said...

bak mai email raha weh~ jgn direjek lak emel tu~

pjot said...

karam..update la bilangan peserta...heee

Anonymous said...

karam, bila masa lak aku reject? aritu aku lama x bukak email..email gua: rahakadir@gmail.com.. atau freakymonster2000@yahoo.com

gua pun x ingat yang mana satu.. ko dh setel bgtau tau

Karam said...

raha: gua da send kat gmail lu
pijot: err... update2... brape org da ek skang?
pakcik: sibuk jaga anak tu...

pakcik said...

dah jadi mak mak pun dok pakai email freakymonster tu lagi..hahahah...

pjot said...

saye vote utk yg tdo atas air kat semporna..hahahha...mcm best je

Anonymous said...

pda nk jugak yg resort atas air!!

-pda-

jo said...

tido atas air?
x mabuk laut ke nanti?

pda said...

hehe..risau muntah ke joe..

pda said...
This comment has been removed by the author.
pjot said...

makluman ek..

ika akan sampai lambat 30 mnt lbh kurang dr kite semasa di kk..

tu jek..time kasih

cik beskot said...

weh pkcik.. email tu jek yg paswordnya ada lagi.. yg gmail tu selalunya aku guna utk keje..

gua series nk g bwk anak gua.. cuma sang suami ntah bila nk beli tiket.. tu yg xkompem2 tu...

cik beskot said...

jumlah pengiraan tu betul ke?apasal aku kira mcm kurang jek?

Anonymous said...

hehe boleh tak kalau korang book sekarang untuk bulan julai tiket dia murah gile.. apakan daya kita dah booking bulan jun.. - azim sameon

cik beskot said...

gua dh beli tiket..dh boleh join korg.. bila mau buat next meeting inchik organizer?

campuzcafe said...

ada kosong lagi tak? gua ingt nk follow...