Tuesday, December 02, 2008

Kekusutan ke Korbu Gayong [ III ]

kepada semua, dukacita dimaklumkan, trip ke korbu gayong da dibatalkan atas sebab2 yg x dapat dielakkn...

tp time ni, akan diganti ngan trip2 yg baru....korang ada cadangan trip? duration trip = 4hari 3 malam..

antara cadangan2 aku...

1) trip riang ria ke cameron ( naik irau+brinchang+ berembun+perdas jasar+ruil)

2) trip layan pelangi (air terjun pelangi+ gunung tapis)

3)trip menjejak awan (G. Bintang)

4) trip kerusi meja (G. Tok Nenek)

5) trip snow white (G. Batu Putih)


kalau kawan2 ada cadangan lain.. sila kemukakan sebelumujung minggu ni.. sebab na set balik semua benda.. harap dapat respon pantas.. kalo x.. ada kemungkinan.. krismas ini kita di kampung je la huuuhuhuhu


ttg harga utk trip2 cadangan aku.. still sama laie = RM170

amcam??

19 comments:

Lydia said...

sayer memilih untuk ker trip trans cameron sebab menurut kata qem, musim2 ujan ni syok g mossy forest..
so, trans cameron lah yg terbaik...

tok nenek pon cara gak... tapi kalo time hujan, tak tau la time nak turun dier macm yong yap atau tak...

Lydia said...

nak tambah lagi satu gunung kat trans cameron...
gunung swettenham

pda said...

cadangan ku pula, di kala musim2 hujan begini, adalah elok sekiranya kita melayan trip leisure n santai sahaja.
trip 1: ala-ala trans la...
trip 2: menarik. trek g tapis ni camne eh?
trip 3: takda air tejun
trip 4: mental disorder
trip 5: mental retarded

natijahnye, aku cenderung ke trip no. 2

joE said...

hehe..
rm170??
seramnye aku dgr...

Apizolla said...

lydia A.K.A laling : ok.. noted. akan kemudian dibawa ke meja rundingan

pda : trip no 1, bole wat santai pnye kot.. nnt sembang kat molana.. amcam?

pda laie : gunung tapis nye trek 30-ankm nye jalan(ley usha kat GO).. pastu trek canak tonggek 3km ke puncak.. view superb!

joe : nape jo? apa yg menyeramkan ko jo... hehehhe

pakcik said...

aku plak rase ujan2 ni elok wat trip ke dapur, layan cekodok + nescafe..tak pun biskut lutut same kopi o peng punyee...perghhh...lagi satu, trip ke bilik tidur lg la nikmat...x caye tny todong..hehe..

nota kaki b'bulu : jgn mara aaa organizer...gurau2 celake name die tu..ekekek...

buboQ said...

hohoho...

pitz said...

Rm170 ke?? cam mahal je.. wat la trip yg bleh semua org x pk 2x nak p.. aku yakin rmi yg nak ikut kalo budget x melampau sngt.. mahal tuuu.........

Karam said...

Struktur kewangan tu kene review balik. Jangan sebab nak naik gunung nyer pasal, tanggung jawab terabai. Yang dah wajib bayar zakat, bayar la...

Pida aritu ade cakap nak plan gi gunung2 yang agak kos efisen.

pakcik said...

ya betul..w'pn sume dh keje, tp kene bajet2 gak lg..

Apizolla said...

to all, aku letak budjet camtu sbb target duration 4hari nye gunung.. kalo just 3hari @ 2 hari.. mmg bole budjet dikurangkan..
tp, cadangan still terbuka utk pape guunng lain.. sebut jek mana+xkisahla duration bape lama.. aku try wat costing lain..

-apa yg penting~~ kerjesameeee-

joE said...

betol...
aku memilih utk trip yg lebih murah sedap dan berkrim...disukai ramai....pit yg da kaye pon kate mahal,apatah lg aku yg blom kaye ni...

Apizolla said...

jo : cadangkn tempat ley?

pitz said...

wah joe.. kaye mende nyer.. keje cam aku nie hutang byk k..hoho

weirdo frodo said...

wes...
cam susah je gng tapis tu..
challenging kan??
tp daa air terjun yg cantek..
huhhhuhu..

joE said...

aku cadangkan kite ke mumbai...
tgk mangsa bom hari tu...

pda said...

hehehe..cadangan jo amat jitu sekali..tapi aku tak join la, aku tlng hantar ko di muka pintu lapangan terbang..

aku cadangkan cadangan ditutup..

panti arong bagaimana?cam menarik je layan gunung ngadap pantai ni..

Apizolla said...

ok
aku try wat costing dia ek

weirdo frodo said...

wes...
aku xkesa mane2 pom..
janji daa g trip mn2..
huhuuuuhu~~