Saturday, January 03, 2009

Mari Melawat Genting

Semalam,

Dalam kul 12 ke camtu, aku pun da lupe. Tetiba babas cakap, jom ar gi genting. Wat nate gapo?

Saje jenjalan.

So kitaorg pun ke bangi. 2 keter. Keter pakcik ngan aku. Ape kaitan genting ngan bangi lak ni?

Oh...

Gi bangi sebab nak melawat Pit. Die demam da seminggu, cek cekkat doktor kate Denggi. Ape lagi, kene masuk air skali. Sesampai di Bangi tengok2 de dah elok jer jalan keluar. Ni apehal lak ni?

Doktor kate balik dulu, katil da penuh. Esok datang semula kasi masuk air skali lagi. So kitaorg pun kembali ke Maulana bersama Pit. Tapi tak singgah minum pun. Miting depan 7E pasal nak pegi genting ke tak.

Last2, decide aku, serabut, pida, jo ngan pijot je pegi. babas wat cadangan, de lak tanak gi. Mende la lu ni bas. Katenyer esok pagi ade training ragbi, last2 takde.

Kembali ke kisah Genting...

Bertolak dalam kul baper tah. Lupa lak aku. Kul 1 kot. Bawak sampai laaa ke Genting. Turun jap, pusing2 jalan kaki dalam tempat tu. Tempat ape? Tempat Tu....

Pusing2 amek gambar ngan henset pida, jo ngan pijot. Merata-rata la amek gambar kul 3 pagi. Tah hape-hape tah laaa bebudak ni.

Sampai kene tegur ngan mamat mane tah. "Ai, da takde org nak amekkan gambar ke?"

Time tu pida ngan pijot kene tegur. Kene tegur ngan orang la... Takkan kene keteguran lak.

Pas aktiviti bergambar, semua pakat turun. Time turun tu cuak beb, brek keta aku tak braper nak makan. Kejap je la cuak. Masuk gear rendah baru le makan sket. Makan ala-ala kenduri kawen org yang baper kite nak kenal.

Time perjalanan pulang semua da lentok... ngantuk dan jo da start merapu. Tah hape2 la citer sijo ni. Penat naik chabang tak makan sampai poncho kene turun tolong. Padehal mane de poncho jadi guide mase chabang, time yong yap la jo!

Maka jo teruskan ngan kemerapuan beliau sampai la ke Serdang. Serabut kate nak gi keje pagi tu, so aku bergegas la antar beliau pulang.Pida pun kate ade taklimat.

Setelah antar mereke semua ke pangkuan mereka yg menerima mereka, aku pun balik.

Tamat la aktiviti yang sangat mencuit hati dan perasaan ini.

5 comments:

Lina Chan said...

bestnya pegi genting..
kalu dapat upload gamba meka2 itu yg ditangkap d genting, kan best..
ble jadi tatapan kepada kami2 ini yg tidak dpt join..

pjot said...

nt ye cik chan-chan...kami kasik gegar mr.karam...heheheh

joE said...

heh....
nak gmbr ye??
tnggu pijot upload...
jom la wei rmai2 g genting...kali ni kite naik keta kebal...ehh...kabel....kebal ke kabel???

Lina Chan said...

nak2..
best kalu dpt pegi rmi2 kan..
nnt la kalu masing2 dah free, ble dirancang tu..

:)

buboQ said...

gambau2 xde ker?