Tuesday, April 29, 2008

Pengkisahan Semula Air Terjun Pisang


Okay...

Tempat ni kicap sorang jer antara yang kita kenal pernah pegi... Nanti, cuba dapatkan info setepat mungkin. Raha aku tak pasti da pegi ke blom. And then jalan nak gi dier ikut jalan gombak lama nak ke janda baik. (Statement ni aku x kompem). Sebab tengokkan peta kat atas tu, dia bertembung ngan highway karak. Maka dengan pastinya (x pasti) menuju ke belah timur.

Ada 2 option nak gi sini.

1. Cara Mudah - Ikut Highway Karak. 15 min ke tempat air terjun.

Arahan Ikut Highway Karak

-Takde-

2. Cara Susah - Ikut jalan lama Gombak.

Arahan Untuk Jalan Lama Gombak

a. Di km 11, ada sign board tulis: Jungle Lodge.
b. Park keta kat situ.
c. Ikut jalan sampai jumpa rumah pam.
d. Masuk dalam.
e. Ikut trek sepanjang sungai Gombak.
f. Sampai jumpa highway ada kat atas.
g. Cross sungai Gombak.
h. Jumpa terowong air. Masuk dalam.
i. Ikut sungai sampai jumpa lidah bumi aka pertemuan dua sungai.
j. Pilih anak sungai yang lebih kecil disebelah kanan.
k. Ikut sungai selama 30 minit untuk sampai ke air terjun.

So, skarang ni ada pilihan. Kita pilih la mana nak ikut. Senang @ Susah.

Persoalan!!!

1. Peralatan sape pegang?
2. Menu makanan sape nak buat?
3. Aku cadangkan balik hari. Setuju?
4. Sape da kompem nak pegi?

34 comments:

buboQ said...

err...aku cadangkan kita lepak ramai2 time mkn mlm dlu utk confirmkn benda2 yg nk confirmkn..rabu mlm bleh sbb khamis cuti @ jumaat mlm..so??

pakcik said...

kalu nk balik ari,ikut jln senang sudah...kang sibuk nak mencari lagi kalu ikut jln susah..lagipun,macam la perjalanan pagi tu dari serdang akan dimulakan seawal 7 atau 8 pagi...xde nye de...

buboQ said...

uihh..aku bgn awal skrg pakcik...huhu

pakcik said...

ko je la yg bgn awal..yg lenlain?todong?kejang?joe?pida?karam?jenih2 king size ni suma payah nk bgn tido...

Karam said...

Wah... ko ingat aku tak reti nak bgn pagi ker... Dulu time blaja bleh la... skang da lain.

pakcik said...

lupa plak pasal menu...aku cadangkan kita buat bbq..antara bbq nye :-

1) Kambing black pepper
2) Kambing biase (bakar bodo je)
2) Daging black pepper
3) Ayam (bbq biase)
4) Sate
5) Ikan cencaru..nasik putih...

kambing black pepper tu rase2 kat jusco ade jual,yg dh siap marinate...aku penah makan,dio punyo sodappp, umang aihhh!!!

so,ade tambahan?

buboQ said...

superrr kinggg sizeeee!!!hahaha

buboQ said...

hehe..pakcik suka betui ngan kawan dia si kambing...huhu black pepper plak tu...huhu

pakcik said...

ade kambing bakar/kambing black pepper sok,ko jgn ngengade nk mtk kt aku bor..hehe..

Karam said...

Banyak duit nak pakai ni...

buboQ said...

alaa..smua mknan tu pakcik sponsor..huhu btui kn bro?hu

Karam said...

Dengan rasminya... RAMBO aka pakcik akan menguruskan hal-hal makan; termasuk segala jenis peralatan, bahan mentah dan lain-lain yang dirasakan perlu. Sekian Terima Kasih!

joe said...

aku nak gi....

qem said...

salam...
tumpang lalu...
i bukan bdk ktdi mahupun upm...
klu i nk join u all bole x...

sekadar bertanya.....

pakcik said...

arrkkkk...i..u..geli aku qem oiii!!!!join je la...cam x biase plak...

pda said...

antara yg nak g:
pda,jo,yed,pijot,reket,serabut,babas,koko,koroi,daus

pda said...

huhuhu..gile la selera pakcik..dah cam orang asli dah...kambing pun makan..ni makan bosar nih..

qem said...

jgn la begitu pakcik...
i nie bdk baru belajar...
kecit ati i u ckp cm2....
hahahahha

pakcik said...

pda;
aik,org asli je ke mkn kambing?

qem;
i pn br je blaja..

buboQ said...

err...sggh2 ka ni nk bw kmbng?

Karam said...

pakcik kapten menu... suka ati dia nak bwk per

pakcik said...

utk makluman sume, 3hb (sabtu) aku xde,aku pi tolong abg aku pindah umah..oleh itu,aku akan melantik sesape yg aku suke utk menjadi assistant makanan aku,orait?orait ke x orait?misti orait punyeeee....

pakcik said...

so, bile nk diadekan persidangan ni wahai tok ketua?

Karam said...

lahanad... orang suruh dia, dia suruh orang len lak... kalau suruh orang len, kene orang len nyer kepala la nak bwk mende pun yang dia suka...

pakcik said...

woi,eja lahanat bukan camtu la..eja die L.A.H.A.N.A.T....

dah tu,ko sesuke je lantik aku..aku pun sesuke la nk bg arahan kat sape...aku ketua mknn skrg...

seb baik la aku cadang mknn tu, kalu x aku nak cadang makan cekedis je...

buboQ said...

ish2...tua2 pun nk gaduh gak ka..malu kt bdk2 tu...huhu

Serabut said...

woi karam...add la aku dlm blog nih..aku buta IT

pda said...
This comment has been removed by the author.
buboQ said...

hehe..apsal pda?nape tiba2 delete comment ko?huhu

pakcik said...

hahaha...ko tulih ape pda?

buboQ said...

huhu aku tau apa pda tulih..huhuhu...xsangka sggh...huhuhu

Karam said...

Bak mai e-mel ko serabut

pda said...

ceh...nyesal aku remove..
menjadi bahan kontroversi rupanya..
hahaha...

Serabut said...

necromanzer_14@yahoo.co.uk