Monday, May 05, 2008

Aktiviti Latest "GUNUNG BERLUMUT"

tanggal 17 hingga 19 Mei 2008 aku ingin menjemput sahabat taulan sekalian untuk bersama2 dalam menjayakan aktiviti mendaki Gunung Berlumut di Kluang Johor.

Info Gunung berlumut :

Lokasi : Gunung Berlumut Kluang Johor
Ketinggian : 1,004 meter
Organizer : Lyd + Kejang
Guide : Sahabat dr kuitho

Cadangan gambar dan info lain:
gambo
Info

Cadangan pengangkutan & bayaran :

-------------------------------------------------------
String participate = "T-rec mmbers";
int fees = 0;

if(participate=<4){
fees = RM60;
return "naik kete";
}else{
fees =RM50;
return "naik keretapi";
}
-------------------------------------------------------


Sebarang persoalan dan pape lain, bole rujuk terus kepada
pihak organizer...


p/s :
1. nnt aku ngan lyd akan bincang and upload tentatif perjalanan
2. kawan2 lyd dari tpt keje dia pon insyallah ada

30 comments:

buboQ said...

" 2. kawan2 lyd dari tpt keje dia pon insyallah ada "

huhu...nie mcm menarik ja nie...

pakcik said...

nak memanjat-manjat ke? makan ari?

Karam said...

Bubo... ish-ish... sosial, sosial...

Apizolla said...

pakcik : plan dia,sabtu tghari smpai kluang manjat ari ahad awal pagi, tdo puncak and isnin turun...

bubo : mentang2 yed da na balik Kedah, hang gatai no~~

buboQ said...

nie yg aku xpuas ati nie..apsal aku sorang ja yg kena?huhu...aku mewakili pakcik ja...hohoho

pakcik said...

ye la,kire makan ari la tuh...

bor,welcome..

buboQ said...

huhu..damn ar lu pakcik..apa welcome2..hehe

Karam said...

X sampai 4 jam pun yed blah... dah jadi cam ni...

buboQ said...

wohoo..ni dh lari topik dh nie...dah2..err jang, geng2 kuitho brp org?he

Karam said...

Wah... cover baik punya...

Serabut said...

tu dia...kecurangan brlaku secara express...tidak tertangguh2 lagi...hahaha..

pakcik said...

perasaan nak bersosial tu dah membuak2 dari dulu lagi tu...tunggu time je...skarang??masanya telah tiba!!!!

jo said...

weh...
aku spy yed....
bo...kwn tu kt somban lg...nti jumaat die dtg lg la....
sosyial...huh!!!

pda said...

wah en.bo..

hahaha...yed kat soblah aku ni.
nasib beliau tidoq
nnt la hang bila dier pulang ke pangkuan mu...hehehe

en kejang, starting point kumpul kat jhr ya..?
kos keseluruhan bape ye..aku tidak pham akan kiraan yg tlh dipaparkan..hehe

waaaa.....nak ikut...tp tak konpirm lagi psal kaki ku masih kurang keupayaan..huhuhu

jo said...

dear pda yg oku...
aku amat merindui kamu b'dua...
aku akn cube menasihati en. bubo spya kembali ke rahmatullah....eh...kembali ke jalan yg BENAR......

buboQ said...

amboii suka noo hangpa...nasihat2 yg pedas dn sinis...huhuhu...pantang aku nk menggatai eh bkn, pantang aku nk melawak ja teruih kena tembak ek...huhu


p/s-kpd smua, jgn bgtau yed naa..lol

pakcik said...

kami nak jage ngko dari kerja2 mungkar ni bor...appreciate la skit...

buboQ said...

hehe ya baekkk..aku xwatpa pun laa...

Karam said...

Tapi ko dah berniat nak buat... takut bini beb bubo!

pakcik said...

heheheheh, tu baru kejap kene tinggal ngn bini tu,x sampai 2 hari lg...kalu lame lg x tau la aku camne meghenyam die nih..hehehe...

buboQ said...

to karam n pakcik - PIIRRRAAHHH!!!kta org!!!huhuhu

pakcik said...

kitorg cool...salem cool planet..

Apizolla said...

Pda: berkenaan harga dlm 60 hengget, tu dari kl ke Kluang johor.. starting point naik kat Kluang johor.. nnt aku update tarikh lengkap k..

Bubo Gedik : pasal dak Kuitho yg g, mybe dlm 2@3 org.. nnt aku wat listing lengkap selepas settle urusan management~~

Serabut said...

kejang,trip ko nih jadik ke tidak..?

lydia said...

sebenarnyer sedih gak pasal belumut nih..
dah 3 minggu yg lepas follow up pasal belumut..
tup2.. kejang kne uruskan mak dier nak dtg kl.. then aku dgr, bubo xleh join...
dah lamer sgt dah xhang out ngan korang..
maklum ler..aku kan jauh di mata korang..di hati xtau ler pulak.. tapi, ujung minggu ni memang aku free... nak pegi pon boleh..
cumer xdak orang nak ikut jerk...
sdey seh..

buboQ said...

Sori sesgt lyd..aku dipaksa kerja tanpa cuti..huhu straight 3 ari cuti plak tue..

Lydia Rahayu said...

salam...
korang...
juz utk korang punyer info,
qem memang bole jadi guide utk belumut..
so, kalo korang tergerak hati nak pegi, btau r.. nanti kita cari tarikh yang sesuai..ok tak?

qem said...

salam...
berkenaan pasal trip belumut....

info...
1.1 koumpulan pendaki dikenakan permit RM 10....(xkire berapa ramai...)
2.lbey mudah gn kereta...sebab dari kluang nk ke belumut agak jauh...
3.pasal trek...trek agk ok la...
sedikit pacak gedik...sedikit memanjat dan xde pacat....
perjalanan memakan mase selama 5 jam....(so gerak pagila...)
puncak xbley tido pasal ade kes....(jgn tanya kenapa...)
tapak kemsite kt bwh kene byr...byrn murah je...tp aku xsure..

sebarang pertanyaan bole tanya lyd...hahaha

legend said...

salam...
kepada ahli2 T-Recs..

dah lame gak rasenye korang xnek gunung kn..

banyak layan air terjun..

sesekali korang dah sampai johor, pe kate selain belumut, sebagai pelengkap

gunung lambak(510m) atau pendakian trans lambak sebenar juga adalah gunung yang menarik,

selain pendakian yang sukar dalam masa yang singkat, tapi pemandangan yang indah dari atas sangat indah

hanya mendaki selama 1 jam 30 minit boleh melihat pemandangan bandar kluang.

juga terdapat air terjun dan akar banir pokok sebesar lebih 20 orang pemeluk(tetapi mengambil masa 40 minit lg ke air terjun)

hanya sekadar cadangan

pakcik said...

wallamakkk..cun gak tu legend..20 pemeluk karam ke, 20 pemeluk raha bt. abdul kadir?hehe..

err legend,bleh berkenalan?aaauwwwwiieeeee....