Thursday, May 22, 2008

Third Reccers & Ke Mana Hala Tujunya.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Buat kali pertamanya kita akan membuat satu perbincangan terbuka mengenai Third Reccers dan ke mana perginya. Skop isunya adalah mengenai penyertaan kita, yang hampir semuanya alumni dan penglibatan kita dengan sekretariat Rekreasi KTDI. Memandangkan semakin hari hubungan kita dengan kolej semakin kurang, adakah kita akan terus terlibat dengan kolej atau membuat aktiviti sesama kita sahaja. Tuan Puan dijemput untuk mengemukakan pendapat masing-masing.

22 comments:

pakcik said...

stakat nih yg join T-Recs nih kengkawan kite je...oleh itu, kite2 je la yg wat aktiviti...berkenaan penglibatan kita dgn kolej amnya dan Sekretariat Rekreasi KTDI khususnye, mungkin kite boleh t'libat dgn aktiviti2 SeRek KTDI lepas ni, itupun kalu dijemput..

sesame la kite menjalinkan hubungan dgn SeRek, sbb kite dulu pun ahli SeRek gak, dulu kite hangin gak bile alumni cam wat x tau je kat SeRek, so, kita kasik pebetoi la bak kata org Kedah..

pstt..Sekretariat Rekreasi kat kolej tu kite pgl SeRek (read as SERIK) nak? yg alumni SeRek kite pgl T-Recs. Aku rase dulu wujud kejap club PASRAH (Persatuan Alumni Rekreasi KTDI), bersempena dgn xtvt tubing 1st dulu yg wat scr underground, yg 14 org je pegi tu..(aku simpan lg `paperwork' die)

pakcik said...

haha...yg belum alumni kite panggil SeRek (read as SERIK)...yg dah alumni kite pgl T-Rec (read as TERIK)...hahahaha...SeRik ngn TeRik...hahahah...

buboQ said...

hehe org kedah xkta kasik pakcik..depa kta kita pkat2 pebetoi la..hehe

Karam said...

Kedah versi tampin tu bo

pakcik said...

tang ayat `pebetoi' je kedahnye...

pda said...

hekhek...hebat sungguh incik pakcik behujah..

bagi diri ku pula..
hala tuju sekretariat KTDI (SeRek)lebih kepada sumbangan kepada kolej bagi memenuhi visi & misi sekretariat itu sendiri.

ini berbeda dengan TeRek yg lebih kpd aktiviti rekreasi yg berbentuk libur. di mana ahli2 tua nya (alumni) sendiri yg menetapkan aktiviti yang bakal diadakan. di sini hala tuju TeRek adalah membantu SeRek terutama dlm bentuk kewangan,hehe..idea/pengetahuan dan tenaga.

maka..begitulah intipati persepsi ku..sebarang tohmahan dan kritikan dilarang sama sekali..hehehe

pakcik said...

Errr....diTEGASkan di sini ye, T-Rec mgkn leh membantu dr segi perlaksanaan dan idea...tp tang kewangan tu, err...uummm...aaa...hhuummm..heermmm...uhukuhukk..eeaaa...

buboQ said...

err...aku geng SeRek kn? btui kn pda kn?huhu

pakcik said...

bawak2 la sedar diri skit bor, SeRek tu utk bdk2 rek kolej je...kite yg dah abis blaja nih jd la T-Rec @ Terik..

pda said...

alamak incik buboq..SeRik terhad kepada had umur antara 19-22..hang ni mungkin dah masok golongan bapa..hehehe

buboQ said...

wahh golongan bapa ek..huhu aku masih muda lg ar pda...hehe

Karam said...

Serek la trek la... pening la.... dah macam politik lak... Islam hadhari la, Islam Liberal la, Islam Demokratik la, Islam tu la...
Satu jer cukup...

pda said...

ha...idup t-recs..idup t-recs..
apakah motto t-recs eh..?rekreasi menjana lemak..?hehehe

buboQ said...

Huhuhu pda ni suka sgt ngan lemak ek..huhuhu

pakcik said...

motto t-rec? aku cadangkan motto t-rec gini, `T-Rec, sentiasa mengganas'...hahah...

Apizolla said...

pada aku, aku setuju ngan pe pda nye idea tentang perbezaan point of view atara S-rec ngan T-rec..

Anonymous said...

hehehhehehehehhe....
gelak2....

pakcik said...

halo incik anonymus..sapekah gerangan diri anda? sila perkenalkan diri..kalu x, karam sbg admin akan gigit ko nnt..hahah...

Karam said...

Setuju gak ngan ape yang pda cakap tu... Bab kewangan tu termasuk ko skali ek... ko da alumni, jangan lupa! Next point aku nak tekankan adalah aktiviti ditentukan oleh orang tua. Yang part tu betul jugak. Sebenarnya yang muda pun bleh gak wat offer nak ke mana-mana. Tak kisah pun, cuma takde offer ke mana-mana tu yang jadi memandai jer wat trip.

Anonymous said...

REKEK DI SINI...
Aku lupa password ku...

Pada pndapatku...
mslh kewangan yg biasanya mnjadi isu manusia di dlm SeRek...
jd...bantuan dr pihak alumni yg masih hidup amat diperlukan...
hanya Tuhan yg dapat membalas jasa baik anda yang berhati mulia...
Dgn terlaksananya xtvt...
alumni dijemput hadir...
maka, ukhwah pasti akan terjalin dgn lebih teguh dan erat ant SeRiK dan TeRiK...

Anonymous said...

karam X BLH TLG KE...

lupa password...

-rekek

a.m.e.e.n.a.l.i.f.f said...

salam.
nk tumpang mencelah sket.rsnye mslh kewangan tu lh yg plg ssh nk di atasi utk bdk2 Rek kolej (yg dipanggil SeRek)utk join 8tvt yg diwar2 kn kt blog ni n scr lisan oleh para alumni.ecen 8tvt yg sek. Rek anjurkn kt kolej pn kdg2 ada yg termiss atas sbb yg sme.so bile xde duit,xdpt join 8tvt dlm atau pn luar,n bile xdpt join 8tvt,ukhwah tu kurang r.so makin lama gap makin besar.nnti jd cm ada golongan muda n tua lk.sbb rsnye kt kolej mmg ramai yg nk join 8tvt yg TeRek wt,tp ats sbb yg kt atas tu,xdpt r join,cmna nk wt tu?

Jadi rs2 nye elok kalau xde nk gap2 kn,Serek ke TeRek ke,bile ada 8tvt,war2 kn n support r kn?g ramai2 br meriah,makin rapat pn g.

bak kata bdk2 rek,once a reccers,always a reccers.so mne lk nk panggil SeRec/TeRek?Third Reccers sudah