Tuesday, September 09, 2008

Mari bercuti ke Jelawang!


Jom bercuti-cuti ke Jelawang!

Tarikh: 24 - 26 Oktober 2008

Kalau setuju, boleh ler start plan da. Check2 timetable masing2.

Panjangkan berita ni kepada kengkawan lain.

38 comments:

Serabut said...

cuti-cutian kita g jelawang..
mandi bersama si dara pingitan..
mohle kita kumpulkn orang..
bile nk rasa berkonvo dlm hutan...

Apizolla said...

g naik pe ni bro?
kasi tgk tentatif ley?

Karam said...

rahsia... hehe... takde ar, baru jemputan. nanti akan menyusul post len.

buboQ said...

hmmm...hhmmm...hhhhmmmmmmm......
hhhhhmmmmmmmmmmmmmmm......
hhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmm...........

p/s-nnt la aku decide...hehe

pda said...

mari kite meraikan kejayaan
dengan berkonvo di dalam hutan
telah ku ajak gadis-gadis pujaan
mai n abib antara dara pingitan

lalalala....

"Jelawang Edisi Konvo"

Karam said...

dok hmm hmm bek takyah bo...

pakcik said...

moh oi jelawang..kemungkinan jugak aku akan ajak guide masa pi tahan aritu (kalu die free la)..boley kite soh die bwk brg byk2..hehe..

joe said...

owh...
kalau ada sumur di ladang,
boley saya menumpang mandi,
kalau ada jejaka2 lain yg datang,
sudah tentulah saya nak pegi!!

mari berkonvo di Jelawang..
p/s..tp kne check dlu sblm nk pegi.tny abg long atau abg man..menurut sumber2 yg bley di percayai,mereka dah kecik ati ngn ranger kt Baha kem 2..lepak2 pon kne byr mahal...

buboQ said...

tgk la camna..aku xleh nk decide ngan waras lg..huhu

pda said...

hehehe...

to Jo:

pulau pandan jauh ke tengah
gunung stong n ayam becabang dua
jika hidangan nya jejaka gagah
sudah pasti ku pergi juga

"Jelawang Edisi Konvo"

bawak jubah, kueh raye, ketupat, rendang, nasi impit..hehehe

Apizolla said...

to dak2 pompuan :

pisang emas di bawa ke desa,
makan sebiji sambil berdiri,
kalau nak yg gagah perkasa,
aku x segan mengofferkan diri,

ahakss~~

laalalalala

buboQ said...

hehe to kejang...

aku pun nk pantun gak...huhu

ari2 usha anak dara cik bedah,
dey tambi...pigidahh!!!

huahuahuahua...

Apizolla said...

to bubo :
nasi lemak buah bidara,
sayang selasih hamba lurutkan,
setakat tulang besi saudara,
hamba abik wat cucuk sate ikan.

hahahahahha

Karam said...

so dapat:

1.aku
2.pida
3.serabut
4.jo
5.pakcik
6.koroi
7.guide tahan pakcik
8.mai
9.abib
10.

Ape kata.... Kita drive pegi sana, jimat masa, jimat wang, jimat ruang, dan juga jimat penjimatan. Boleh singgah umah abah skali. Cadangan sahaja.

Kalau taknak, guna metod tradisional = ketapi

Apizolla said...

erm... karam.. 27 depavali kan? so.. mean kira naik dari 24hb - 27 la kn? kalo camtu, aku 70% mau polo~~

Karam said...

yang macam tak sure:

1.bubo
2.yed
3.kejang ----> lydia nak ikut tak?
4.

sape lagi ek? aku pun dah pening ni... aku rasa buat post baru je la

Karam said...

alamak ai... deepavali lak...

serabut ngan babas takleh join ler camni... aduh...

Serabut said...

hallamak....hanya sami besar(karam) yg mengetahuinya...

di tasik ini di pepohan cemara,
pohon dari pura cendana,
bilangan perserta telah dikira,
apakah tema menu di sana..?

pjot said...

sjelawang here i come!!!!!!!

pjot said...

makan roti sapu kaya
kalo nk sedap sapu plak sardin tuna
bukan ke kite masih beraya
ape lagi, bakar le lemang kat sana

hihihihihihih........

pakcik said...

eyyyy...ape byk2 pantun nih?

method ke sana = ketapi: mahal, makan banyak ari, best sbb nek ketapi ramai2..

kete: cepat,murah,x rushing,xleh gi ramai2..

so?aku pilih nek kete..

pda said...

to uncle:

beraya sakan bulan ini
jelawang nntkan kemunculan kami
aku pilih naik keratapi
tambahan pula senin tu cuti

Serabut said...

kete or keretapi..??
kete ar..leh lepak lama2 kt jelawang tuh..lepak lelama kt ats train watpe..

mudik ke hulu mencari kelisa,
mudik ke hilir memancing gelama,
naik kereta jimatkan masa,
naik keretapi mesra bersama,

pda said...

to pakcik:

pergi jelawang singgah di johor,
pakcik bukan ke nak ke johor?

hehehe...

Serabut said...

jom jom jom...moh ke jelawang..~
jom jom jom...moh ke jelawang..~

darilah serdang pergi jelawang,
dengan kereta bersama-sama,
mari cik adik mari cik abang,
bermandi manda bersama-sama...~

sebelum konvo beraya sakan,
semasa konvo semua keriangan,
buat semua yg diraikan,
jejubah konvo dilupa jangan..

pakcik said...

aa cik pida, saya jual pula ye?pantun 6 kerat ni...hambikk..

naik ketapi pegi jelawang,
helmet che pit kalernye itam,
pegi johor tu kemungkinan je,
kalu jadi, jadi la,
tp kalu x jadi, pegi la jelawang,
ko ni cam x bagi je aku pegi, knape?

haaa...jawab pida,jawab!!!

pda said...

to pakcik:

erk, cam puisi je gurindam 6 kerat ko ni..
den baleh ni yo, dongar botul2 jang

kalo jadi katakan jadi
usah kan kami ternanti-nanti
bukan begitu niat ku ini
jangan la nak bekecil hati

hehehehe...

pakcik said...

oo, gitu ye?baiklah, saya jawab..

jadi x jadi lom tau laie,
tp niat di hati mmg nak poie,
nnt la aku confirm jadi ko x jadi,
tp ekau jgn lak b'sodih hati,
kalu aku tak jadi poie,
banyak tompek buleh poie laie,
mungkin lopeh ni poie 3 boundaries,
itu pun kalu cuti banyak hari,
ahhh,sembang serupo mentori,
bilo dah dokek time eh sumo x jadi,
susah la bilo dah ado komitmen ni,
dgn org rumah, kojo dan famili,
sumo tu nk kono diselidiki,
jangan nanti sumo eh lari,
semato2 kito nak pueh an hati,
eh, banyak eh lak aku mlalut arini,
nanti la aku kompem jadi x jadi...

aa,jawab pida..hongeh dah ni..

b*bah said...

bestnya dpt g jelawang lg..
nk ikut..hukhuk..
aku xcuti..=/
nnti wat la trip ms cuti skolah..

*kejang..ko kan dah janji ngan aku..
huhu..

Apizolla said...

bibah, bile cuti ko? ko x btau aku pon~~ hhehe

insyallah, btau jek bile ko na balik, akan ada trip tersedia.. heehhe pilih jek na ke mana~~:P

Serabut said...

wakakakakaka....
skali pakcik tulis syair da....

b*bah said...

aku stat cuti ujung tahun 8/11/08 sampai 04/01/09..
aku balik kL 7/11/08 (jum malam.._ huhu..
nnti aku bg list tempat aku nk g..huahaha..ada lbh kurang 18 suma..
dah 8 bulan xbalik smnjg ni..

sharip said...

hari konvo semakin menjelang..
sume oram x sabo menanti..
hgpa sume konvo di jelawang..
awat name aku xde lam senarai??

uaaa..mare ar nie..sampe ati..nk g gak!!!

Apizolla said...

to bibah :
erk.. 18??!!??! huhuhuuh...gilek arr... tp insyallah ada trip pnye~ x gitu pda? hehehe


to sarip :
kaki lo da ok? kasi tune baek punye ek~ kang jalan cam peng**n lg .. hik3 jgn maree~~

sharip said...

to apizolla:
hahaa..shiol jek..insyaallah ok..
demi konvoku di jelawang akan ku pastikan ianya ok..huhuhuh~~

Lydia said...

edisi konvo yang nampak menarik nih...
isk2..
kalo la aku dok kl, kn sonang,,,
dah dok jb ni, dikurung pula..

Lydia said...

akan dipikirkan..
nak ejas parents ar...
leh x aku bawak member dari johor??

buboQ said...

http://www.photomalaysia.com/forums/showthread.php?t=71321