Thursday, September 11, 2008

Pantun dah, Syair dah, Nak Pegi Ke Tak Ni?

Okay, nampaknyer semua da stuju ngan tarikh tersebut. Maka, secara officialnyer:

Jelawang Konvo Raya 2008


Tarikh: 24 -27 Oktober 2008 --> Jumaat sampai Isnin
Modus Pergerakan: Kereta/Keretapi <---Belum decide bebetul lagi
Tema Makanan:
Raya ----> Wajib ade kuih raya
Tema Pakaian:
1.Jubah Konvo <---Yg berkonvo
2.Baju Melayu & Baju Kurung <---Semua Orang
Duit yang perlu disediakan:
RM 70 - RM 120

Tentatif Berkeretapi:
241008
9.00 mlm - Keretapi sampai
251008
Sampai pagi, gerak spt biasa ke Jelawang, Bersukaria
261008
Masih Bersukaria di Jelawang + Visit ke Air Terjun Cabang Dua tu + Gerak Turun
9.00 mlm - Keretapi sampai
271008
4.00 pg - Sampai ke Serdang

Tentatif Berkereta:
241008
9.00 mlm - kat maulana lagi, kompem punya
11.00 mlm - gerak ke Gua Musang
251008
4.00 pg -Sampai ke Gua Musang
5.00 pg -Nak wat ape ek?
7.00 pg - gerak spt biasa ke Jelawang, Bersukaria
261008
Masih Bersukaria di Jelawang + Visit ke Air Terjun Cabang Dua tu
2.00 ptg - Gerak turun
5.00ptg - Dah siap berhensem2/bercantik2
6.00 ptg - Singgah Rumah Abah
8.00 mlm - Balik ke Serdang
271008
1.00 pg -Sampai Serdang

***TENTATIF AKAN BERUBAH MENGIKUT KEADAAN***

Yang Konfiden Jer Boleh Pegi:
1. Sarip <--- 1st ni letak, tak pegi siap ko
2. Pida
3. Jo
4. Pijot
5. Serabut
6. Karam

Yang Lebih Dari 50%
1. Kejang
2. Raha
3. Teman Misteri Raha

Yang Pegi Ikut Keadaan
1. Pakcik
2. Bubo
3. Yed

Yang Tak Tahu Ape Cerite
1. Lydia ---> Respon dr. En. Kejang diperlukan
2. Jackson De Rozario
3. Koroi
4. Guide Tahan kawan Pakcik ----> Respon dr. En. Rambo diperlukan
5. Mai <--- Respon dr. En. Pida diperlukan
6. Abib <--- Respon dr. En. Pida diperlukan
7. Khairul Affandi
8. Todong
9. Babas

Jumlah Besar:
21 org

Persoalan Yang Perlu Diselesaikan.
1. Master Chef sapa?
2. Bebarang cukupkan?
3. Serabut!!! Budget gerak ngan keta berapa ringgit!
4. Ade sesaper lagi nak ikut?
5. Kalau ade mende yang tertinggal, silalah tambah
6. Serabut - Chief Besar trip ni

Sekian Melaporkan

-Rekreasi Selamanya-

35 comments:

Apizolla said...

uhuk2...

p/s :saje na bg komen paling awl~~ hehehheh

pjot said...

cm best jek kalo g nek ketapi...

buboQ said...

err 1st of all slmat berpuasa smua..hehe

2ndly, to Chief Besar@Serabut, aku xdpt follow trip nie...kena pi kenduri mahzan@mabin@member soksek aku time weekend tue nnt...sori sbb br teringat smlm..dia dh book aku dr raya thn sdh lg..huhuhu

btw, good luck to everybody ek..have a nice travel and enjoy ur trip...huhuhu

buboQ said...

owh ya psal yed..aku xsure..kemungkinan besaq dia pun xdpt nk ikut gak..tp xpa nnt aku reconfirm ngan hangpa blik naa...

cheers

pjot said...

pesanan buat chief besar a.k.a incik serabut bahawasanya saya tidak dapat join trip kali ini....huhuhuu...waaaaaa!!!!!!

sharip said...

haahahah..
terharu aku nm aku 1st..
okes.kompm aku g~~

Lydia said...

hurmm..
tunggu green light dari ibu bapa

Lydia said...

aku kompem g sekarang nih..
dah dapat greenlite..
cumer...
parents aku mcm nak polow...
korang ok x?
takut korang xselesa...

Karam said...

lyd, aku fikir cam tak kena la parents ko folo skali. Nanti semua org tak jadi diri sendiri. Esp. kejang, kitorg takleh nak kutuk de lebih2, kang tercemar imej menantu pilihan kang. Hehe... lawak je ek en. fizul.

Lydia said...

ok la...
kalo camtuh, aku kensel la..
aku xpegi..
selamat berekreasi....

Serabut said...

uikss...asal ramei yg tarik diri nih..dok pompang pompang last2 tarik diri..adui..

pucuk pauh pucuk kuini..
brapo yg dh konpom nk g ni..?

hg mai aloq staq pala hg aku putaq,
wei2,aku bukan chip besaq....

Lydia said...

nak buat cemaner but...
parents aku nak ikut..
kang kalo dorang ikut, korang xselesa...
kalo x, dah lamer aku kompem..

Anonymous said...

Pitzz
mane aku nyer comment????????????
kejap ade kejap xde...

Serabut said...

hm..bukan ape..kalo parents ko ikut konpom sumer2 jadi skema hanjing..mood dier jadi lain..sbb ade org tua..parents ko lak tu..takkan la dak2 ni nk tunjuk perangai tak senonoh plak kan..aku rasa ko pun paham kn perangai dak2 nih camne kt dlm hutan tu..balik ke habitat..wakakaka..

Karam said...

aku tak termasuk dalam kategori yang si serabut maksudkan tersebut. Aku sopan...

pakcik said...

aku juge..

Lydia said...

tapi bapak aku nak pegi sebab dier tengok ader gambor air terjun jelawang tuh kat paper..
dier excited nak g..
b4 korang plan lagi dier nak g...
tapi, aku baru tau dier nak g after korang wat plan...
so, korang g la ngan korang2..
aku ngan parents dok jauh2 ngan korang...
lagipon tempat public kan..
anggap jer parent aku mcm pendaki2 luar yg lain..
lagipon, maybe aku g ngan pok teh aku skali yg slalu pjt gunung tuh..
so, kalo jumper, jumper la kat saner..
xper, aku akan pastikan kelibat korang xkan nampak dari pandangan ahli keluarga ku...
(mcm family aku nih polis pulak korang nak takut2)

Anonymous said...

Pitz..
"Sesungguhnya Allah itu berserta dengan orang-orang yang sabar"
(Surah Al-Baqarah : ayat 153)

Serabut said...

lyd..bukan takut,tapi segan...

pakcik said...

kami ni SEGAN nak tunjuk prangai buruk kat org tua (w/pun parent ko dlm kategori muda/selambe)..tp atas sebab name `MAK AYAH', x sanggup rasenye nk wat prangai utan dpn diorg..aku x biase wat prangai utan kat dpn parent aku..org lain x tau lak aku..

"..walaupun aku nampaknya kutu,
tp ku hormat org tuaku.."
-dR. Sam ( Saya anak M'sia)

Apizolla said...

hhehehehehe... bg aku, sape na g, g.. xna g dah~~

tpt tu public...

erm.. lgpn instinct aku dpt rasa.. depavali nnt tpt tu akn pack ngan org sbb cuti kan?

p/s : xna sebelahkan sesape, cuma na yg terbaik untuk semua..

cheers...

Lydia said...

salam perpaduan..
korang jgn ler risau...
aku akan pastikan korang selesa tanpa kelihatan oleh mak ayah aku...
ok..?
dah la..
jgn ler pikir yang bukan2..
korang pikir enjoy jer la..
aku kalo g pon, bukan nak pacak khemah sebelah korang..
xpon, aku xdatang trus..
aku buat trip len g belumut or gunung chabang3 kat johor jer...
so, xder lah terserempak kat jelawang nanti..
dah la..
jgn ler rerisau sgt..
korang bukannyer teruk sgt..nak malu hapernyer..
parent aku dah penah jumper lagi teruk perangai dari korang

pakcik said...

pegi tetap pegi punye..

Apizolla said...

yoo... xde kicik ati punye... baek punye~~

cakap punye cakap.. penganjur.. kasi kuar la list lineup yg terbaru.. mau tgk gak sape yg sebenarnye g~

Karam said...

serabut ckp rahsia...

Serabut said...

cet..wei karam..kasi upload la itu listing....

Karam said...

BAIK CIP BESAR!

baru jadi cip besar dah blagak, blah la... Hehe

pakcik said...

belagak siot cip..pantau dari kedah je..woi kengkawan, die kate kat kedah tu internet speed die 14Gbps..mari kite gelakkan cip besar!!!hahahahahahahahhahahahahahahahahhah....

Serabut said...

cilakak punya org tua..berani memandang rendah kt kedah..tau ar bakal ketua pemuda umno ade kt rombau nnt..wakakakaka...

pakcik said...

Blogger Serabut said...

cilakak punya org tua..berani memandang rendah kt kedah..tau ar bakal ketua pemuda umno ade kt rombau nnt..wakakakaka...


ape ni?x paham..x paham..erkk,mahap ye, no politics in here..

Serabut said...

eleh...wat2 tak paham..ok2,sori pengendali blog..tersimpang skit...

pda said...

cip besar or cipmunk or chipanzi

lalalalala....

tumpang lalu...

Karam said...

Nampaknyer biro disiplin blog ini sangat tegas dalam menjalankan tugas beliau. Tahniah!

Serabut said...

wah...bigfoot baru melepasi tadi...


lalalalalalala....~(dgn riang ria...)

b*bah said...

singgah jap..

have a nice trip korang..

(",)