Thursday, September 18, 2008

Update #3: Projek Kinabalu Masih Berjalan?

Ya!

Tarikh: 5/6/2009-12/6/2009

sbb pilih bln 6-tiket murah, bkn musim ujan, cuti sek.

Anggaran Belanjawan: RM1000.00++
-Kinabalu: RM 350.00
-Padas: RM 130.00
-Pengangkutan(flight): RM 200.00++
-Penginapan: RM 200.00
-lain2: RM 200.00

(van sewa= airport-kundasang, kundasang-kk, kk-padas)

Tentatif pergerakan:
5/6 (Jumaat):KL-KK, KK-kundasang
6/6-8/6(Sabtu-Isnin):kinabalu (naik ikut mesilau, turun ikut timpohon)
9/6(Selasa):kundasang-KK (rest)
10/6(Rabu):white water rafting Padas
11/6(Khamis):relax (kiv from guide, maybe wat island hoping)
12/6 (Jumaat):KK-KL

Senarai name yg konpem:
1. pjot
2. pda
3. k.bibah
4. kawan kak bibah???
5. serabut
6. bubo
7. yed
8. jo
9. pitz
10. kak lin(housemate)
11. babas

maksimum 16 org, nk konpem kn cpt sbb nk booking tiket flight
nk nama konfirm last 6/10
deposit RM 350.00
senarai detail akan diberitahu kemudian.....


Disediakan oleh Pijot


-Rekreasi Selamanya- 353436

38 comments:

pakcik said...

InsyaAllah aku tak pegi..

pjot said...

projek kinabalu dlm proses conformation pesertanye...ni butiran yg latest for dis trip...

Tarikh:5/6/2009-12/6/2009

*sbb pilih bln 6-tiket murah, bkn musim ujan, cuti sek.

Anggaran Belanjawan: RM1000.00++
-Kinabalu: RM 350.00
-Padas: RM 130.00
-Pengangkutan(flight): RM 200.00++
-Penginapan: RM 200.00
-lain2: RM 200.00
(van sewa= airport-kundasang, kundasang-kk, kk-padas)

Tentatif pergerakan:
5/6 (Jumaat):KL-KK, KK-kundasang
6/6-8/6(Sabtu-Isnin):kinabalu (naik ikut mesilau, turun ikut timpohon)
9/6(Selasa):kundasang-KK (rest)
10/6(Rabu):white water rafting Padas
11/6(Khamis):relax (kiv from guide, maybe wat island hoping)
12/6 (Jumaat):KK-KL

Senarai name yg konpem:
1.pjot
2.pda
3.k.bibah
4.kawan kak bibah???
5.serabut
6.bubo
7.yed
8.jo
9.pitz
10.kak lin(housemate)
11.babas

**maksimum 16 org, nk konpem kn cpt sbb nk booking tiket flight
**nk nama konfirm last 6/10
**deposit RM 350.00
** senarai detail akan diberitahu kemudian.....

p/s: pakcik x ikut sbb isteri dia sarat mengandung katenye di anjung td
p/s

pakcik said...

perghh..tetibe fitnah melanda diri aku..pe cer ni pijot?!!

pda said...

aku dengar pengakuan yg telah engkau lemparkan ketika di anjung td..

lalalalala.....

"lambaian kinabalu"

Apizolla said...

pijot? betul ke harga kinabalu byk tu? sbb aku td ada baca gak GO, dia cakap da naik..

harap ley recheck~~

pakcik said...

p/s: pakcik x ikut sbb isteri dia sarat mengandung katenye di anjung td

ade ke?

pjot said...

to incik kejang...

saya dapat dr sumber yg boleh dipercayai...

to uncle..
ktorg ubah sket ayat tuuuuu.....

lalalalala...

time kasih

pakcik said...

korang mmg penghuru-hara idup org lain la..hehe..

Karam said...

maksudnyer..

kalau isteri pakcik sarat mengandung, de akan kahwin dalam bulan...

Disember 2008?

Serabut said...

hahaha...amik lu uncle..sedas deorg bagi...sincerely from 'talam corporation'...wakakaka

pjot said...

welcome to the club serabut

sincerely,
talam corporation

to uncle:
ops..dis 2008??

pakcik said...

xdenye de..lambat lg nk kawen..die dekat tp jauh..die jauh tp dekat...heheh..

Karam said...

Disember tu nampak je dekat, tapi kalau kira2 balik jauh lagi...

hujung tahun tu cam lama jer lagi rasa, tapi kalau kira2 deeekaaaat jer rasa.

Maka, dengan itu, disember 25hb pakcik kahwin!

satu tarikh yang 'dekat tp jauh..die jauh tp dekat...heheh..'

pjot said...

ade tambahan

tarikh tutup nk konpem g b4 25hb september ni...sekian

Apizolla said...

perghh
da na tutup da ni..

kena pk cepat~~

baik puan!!

buboQ said...

err utk booking nie brp yg nk kena sediakn dlu pjot?10% ek?

pjot said...

da tulis da incik bubo

sila la rujuk di main page...hehehee

buboQ said...

ackk xdak la 10% ek...err

Karam said...

wah... garangnyer pijot. serabut da lantik baru gila kuasa, ni blom lantik da giler ape citer.. hehe

pakcik said...

kie pecat je die..hehe..

Serabut said...

har har har...guling2..macam tenggiling..

pjot said...

wah...
celah mane lak dtg garangnye tuh...
ade ke garang...org mane la gheti nk garang2 ni...ahahahahhaha

pda said...

cara ko gelak sambil nampak taring tu pun dah mencirikan kegarangan ko...hahahah

b*bah said...

aku bersama temanku itu mungkin gerak dari miri..ok?

sharip said...

wes..
count me tooo..
wahhh..kinabalu..
here i come~~

Anonymous said...

Anonymous a.k.a Pitz
nak tanye asal lame sngt p sane??
risau lak aku kalo client aku nak brg..
huhu...

Apizolla said...

hurm.. pijot.. put my name n lyd k~~

pjot said...

list name terkini yg nk join kinabalu trip :

1.pjot
2.pda
3.k.bibah
4.kawan kak bibah???
5.serabut
6.bubo
7.yed
8.jo
9.pitz
10.kak lin(housemate)
11.babas
12.sharip
13.koroi
14.kejang
15.lyd
16. jack

utk pengetahuan, penginapan kite d atas d gunting lagadan, atas sket dr laban rata ye...

pjot said...

to k.bibah

ok gak tu..k.bibah+kwn k.bibah+jack akan grk dr sarawak ye...jmpa kat K.K

to pitz

da ejas da..paling awal leh blk pun 11hb la..

pjot said...

cam mane saye nk dptkan name penuh + i/c incik2 dan cik2 sekalian ye?

kalo bole a.s.a.p...hehehehe...mekacih

joe said...

nurulzakiah azmi
860416-23-6632
mahalnye kau wahai kinabalu....

huaaaa~~~~~

buboQ said...

pjot..sori td aku xdak kt opis..

pjot said...

no hal la incik..zaman kn da maju..dunia da canggih...hikhikhik...

b*bah said...

to big boss-->pjot

kwn org tu xjd pegi..
org pun xleh nk confirm btul2 lg sbb takut kena kursus induksi time cuti tu..nnt org bgtau mcm2 mana..tiket org akn settlekn sendiri..tp yg lain2 tu pjot bgtau la kalo ada pape..tq..

b*bah said...

HABIBAH BINTI MAT ZIN
840107-03-5548
012-2414495

Anonymous said...

hahahaha

Anonymous said...

Salam.. aku baru jer sampai kat kaki gunung Kinabalu(pondok timpohon) JALAN POWER STATION bulan lepas.. tapi taklah sampai puncakk.. sbb nanti kalah lak si mat salleh yang buat 2 jam lebih jer..
Oklah next time aku join nak naik gng. kinabalu gak.. kena bagi fit2 betul2 dulu... ni pun dah kurus sket..tinggal perut jer yg susah..
Selamat mendaki..
CHE PAK @ TONJOLZ JAM 11.37MLM WAKTU MALAYSIA PADA 30/3/09

asrijin said...

Salam kembara untuk semua ahli persatuan T-Recs. Perjalanan Ke kundasang begitu teruja buat sesiapapun yang tidak pernah kesana.
Sudah beberapa kali saya telah kesana dan akhirnya bumi Sabah menjadi nadi cinta rasa paling indah untuk tetap di ingati sepanjang hayat.
Selain dari G.Kinabalu ada lagi beberapa buah gunung yang terletak pada banjaran yang berlainan,namun G.kinabalu sering di ajukan terlebih dahulu kerana kemudahan yang mereka sediakan pada tahap terbaik.
Melalui Mersilau pintu yang jarang-jarang digunakan ini adalah kerana tempat penyelidikan flora dan fauna bagi saintis dari seluruh pelusuk dunia.Tahap pemeliharan mereka pada kawasan ini adalah tinggi. Malah kawasan tersebut memiliki sebahagian tempat yang tidak pernah diusik sama sekali.
Panorama kedua-dua pintu masuk bagi G Kinabalu terlalu ketara perbezaanya. Timpohon hari ini telah banyak berubah dari segi pembaharuan mengikut permintaan pelancongan.
Ada pelbagai pilihan untuk melakukan aktiviti Di Sabah,pilih lah yang terbaik,ramai dari kita kekurangan sumber cadangan seperti hot spot yang perlu dan harus untuk dikunjungi.
Gunung di tanah Semenanjung memang berbeza dari Sabah dan Sarawak.,begitu juga dengan sejarah,mitos dan lagenda.
Setiap log akan kurang seri tanpa sejarah.,seperti sebuah gunung tanpa nama.
Akhir sekali salam kembara untuk semua..asrijin.