Thursday, November 09, 2006

Gua Kembali Berdarah!!

Hai, macam2..luke eksiden moto aritu dah elok, dtg lg luke baru. Mmm,sib baik luka kali ni tak teruk,stakat kene 2 jait je..

Critenye gini. Tadi gua tengah potong besi utk dibuat frame signboard. Gua potong besi tuh guna mesen grinder. Tgh syok2 potong, gua rasa grinder tu bergegar kuat, pastu gua rasa sendi ibu jari gua cam kene hentak something. Gua matikan mesen tuh, skali tengok, tu diaaaaaa, mata grinder tu sudah pecah laa...n serpihan mate grinder tu kene kat tgn gua. Die punye darah baikkkkkk nye klua x brenti. Trus gua tekap tempat luke tu kat slua jeans gua. Abis la suar jeans nih tak ilang kesan darah, dah la suar favourite..

Pastu trus abg gua gelabah (die ade kat seblah masa gua kene tu). "Oi, jom gi klinik, jait."..hah? jait?alahmak, dah macam kain la plak gua nih, manjang kene jait je, leceh tul. Tp abg gua paksa jgk jait, jait je la. Sampai spital gua pn dijait (sib baik la tak kene jait gune mesen jait,heheh..) dan gua melihat proses jahitan tu SECARA LIVE!!! Gua boleh siap borak2 ngn doktor tu..

Pastu gua teringat nk gi claim insuran kat maybank. Gua pn pegi la, pastu org bank tu soh gi klinik balik,mtk cop doktor. Gua pn pegi la..pastu kat klinik dr tu ckp die akan isi borang tu n cop skali. Skali die ckp "Bende nih kene bayar,awk tau kan?" Eh,kene bayar? isik borang nk cop pn kene bayar? Gua tanya dr tu,brape? "RM30". Uih,mahal gile,cop je pun..kalu camni gua niaga cop je la,senang. Gua kire2 balik, kos perubatan tadi RM34, kos cop RM30, total RM64. Insuran ni gua bleh claim RM100 je. Maknenye gua dpt RM36 je la? Hek elehhhh...lepas duit minyak je,baik takyah.....Kengkadang mende2 camni rasa cam tak berbaloi je,penat wat proses mcm2 nak claim,pastu dpt ciput je...hmmm,ntah la.

Ok, gamba luke dan grinder yg telah mencederakan gua gua tak sempat ambik lagi. Nnt gua upload gamba tu. Chiow..

5 comments:

Anonymous said...

ish..ish... ko nia ler,,dah ler jatuh,kene timpa plak ngan grinder..cian nye..ko duk diam je le kat umah jap,amik cuti seminggu due...tenangkan pikiran..macam2..ni blog rek ke blog jait menjait...hmm....

buboQ said...

bro, aku ingat hang nie kena mandi buang sial...bkn mandi bunga...hehe...aku pun aritue mandi jg...tp jampi pkai ayat Al-Quran la...bknnya jampi serapah yg mengarut2 tue...

pakcik said...

aku pun igt gitu la...tp nak wat mandi tu yg malas tuh..

Karam said...

mandi pagi pun tak penah....

pakcik said...

weh,sebut bebaik skit..x mandi pagi tu sbb x bangun lg,kalu bangun trus mandi..yappadaaa!!