Wednesday, November 01, 2006

Gua eksiden beb!!!



Assalamualaikum...

pergh,lame gile x posting. Blog ni pun cam idup x idup je. Emm,msg2 tgh sibuk kot,nk exam,keje,x reti nk msk blog,password blogger ilang,mcm2 la...xpe la, gua refresh kn balik blog ni.

Tp pepehal pn, blom terlambat rasenye nk ucap Selamat Hari Raya kepada semua warga Kolej Tun Dr. Ismail dan alumni-alumni amnya, dan kepada warga Third Reccers khususnya. Kalu gua ade TERbuat silap,TERkutuk,TERmaki,TER`buat derkk',TERhina,TERbelagak dan sebagainya kat korang, harap2 korang maafkan la...tak baik dendam2 ni,dosa...harap2 sempena bulan raye ni, hubungan yg renggang dpt dirapatkan smule...

Emm, ni gua nk cite satu mende nih..aritu mase 2 hari lagi nak raya, gua telah terlibat dengan satu kemalangan ngeri!!! Akibat kemalangan tuh, sorang mamat cina telah meninggal di tempat kejadian, dan kematiannya DISEBABKAN OLEH GUA!!! tu la, sape soh die masuk jalan gua?

Okeh, gua citer satu2..camni citenye.. pagi tu, Sabtu 21/10/2006, gua dalam perjalanan pulang dari wat delivery santan (abg gua meniaga santan). Perjalanan gua adalah dari arah Seremban menghala ke Tampin. Tiba kat satu area kilang getah yg diberi nama Kota Trading, gua nampak sebuah motor dari arah Tampin menghala ke Seremban (lane sebelah) dipandu dengan penuh rilek. Pastu, dengan x semena2, gua nampak ada sebijik moto plak dtg dr arah yg sama ngn moto tadi, dipandu dgn laju. Dalam hati gua masa tu, "Laju gile moto nih". Pastu dengan tak memasal moto yg laju tadi merapati dan bergesel dgn moto yg dipandu dengan rilek td. Pastu gua nampak moto laju tadi sudah goyang. Dalam hati gua lagi, "Ahh,kacau, sampai jugak motor ni kat aku kang..". Mmg betul pun, in a split second, gua nampak mamat moto laju td sudah melambung dari moto die, dan moto die dah terlajak ke depan. In a split second jugak, tiba-tiba mamat td sampai kat depan gua. Aduhhh,atas jalan gua jugak die masuk. Gua tak sempat nak brek,elak ke hape bale sume, trus hantam dia. Time tu yg gua igt, gua nampak kepala die kat depan gua. Then, TEBABOOOOOOOO...

Sedar2 je, gua dah ade kat tepi jalan (still atas jln lg,tp kt belah2 tepi). Time tu yg gua nampak, jejari rim gua dah terjulur, pastu tgk lampu plak,hancur!! Damn,teruk nih!! Gua dpt rasa dagu gua pedih, tetiba nampak darah menitik2, banyak plak tu. Gua tekup dagu gua, pastu tgk darah bertakung kang tangan. Waaaa, kacau nih!!! Dengan bersusah payah, gua berjalan pi kat tepi jalan. Gua nye pandangan dah gelap2 dah,kpale rase sejuk je. Time tu jugak,gua tipon gua nye abg, soh die dtg tempat kejadian. Sib baik ingat nombor tipon die.

Dah tipon tu, gua nk jalan pi tgk mamat yg gua langgar td,tp tiada daya, gua pening time tuh..dpt tgk dr jauh je. Mamat yg gua langgar tu dah terbaring,senyap je. Mamat yg lg sorg tu (yg bwk moto rilek tu) tgh pangku mamat yg gua langgar ni (diorang member rupenye). Die dah meraung2 dah. Rupe2nye mamat yg gua langgar tuh dah mati.

Pastu ambulan sampai, dan gua pun diangkut ke hospital tampin. Pastu dah xde cite menarik dah. 2 3 ari pastu, gua dengar cite budak yg gua langgar tu teruk gak kene. Tengkuk die patah, ter`pleot'.. agaknye gua hentam tengkok die kot. Terus padam kat situ je.

Emm,tp pepehal pun gua bersyukur sbb gua masih bernyawa. Cuma tgn bengkak,dagu dan kening berjait je. Mmm,moralnya,bwk moto leklok. Ni gua bg gamba skit.

5 comments:

jeejah said...

AAaaaarrggghhhh...pening2..saper soh citer detail sgt..aduuhh, rs nk pitam lak daaa..
hhuuuiii..dasat tu, ni dah sabit kes bunuh dah ni..
tambah sket..moral of da story dia..sebenanye Allah bg peluang lg..Dia soh perbanyakkan ibadat, tinggalkn mende2 yg dilarang..hehehe..
pepepun, didoakan smg cepat sembuh..nnt dah baik bleh g panjat gunung..hehehe

pakcik said...

ye betul,kene perbanyakkan ibadah. Lagi satu, gua ucapkan berbanyak2 trime kasih kepada kengkawan yg melawat dan menelefon bertanya khabar gua aritu. Thanx a lot..

buboQ said...

Salam smua...terlebih dahulu, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN...utk smua sahabat2 skalian...hehe...wei pakcik!tue la aku dah pesan, bawak moto tue elok2...baca doa dlu yg penting...bkn doa tidoq tp doa naik moto...haha...nasib baik tak teruk mcm aku dlu...tp cerita hang mmg best...details beb...hehe...cakap pun dah mcm cina...haha...awat?sbb langgar cina ka?...hehe...gurau2 saja...semoga diambil ikhtibar oleh smua...

-ApiZoLLa- said...

abis ar pakcik.. ko da kehilangan 1 tanda kelelakian yg mantap... mesti pasni ko da xde janggut lagi dah.. hahahahahhahahhaha...

pakcik said...

bor, ko bile nk dtg melawat aku?hehehe..