Saturday, February 11, 2006

KHAS UNTUK KENGKAWAN YANG DAH GI TAHAN

"Ko ingat ko dah gi TAHAN, ko dah POWER??!!"
aper pandangan korang?? korang rase dah power ke??bg aku, aku tak penah rase diri ni dah power..belum smpi lg tahap tu..aper yg aku dpt dr tahan ialah pengalaman yg tdk ternilai..dan ia menaikkan lagi semangat aku utk terus bergiat dlm rekreasi luar ni..
aku ngn kwn2 senior yg lain simpan niat dan impian utk terus mengembangkan lg hobi ni pd adik2 yg berminat, agar penggemar outdoors ni makin berkembang, takde lah mati sekretariat rek..tak penah pun terlintas utk berlagak power atau pun berlagak otai dpn junior, cuma satu niat kami, utk share ilmu yg ader..tu jer..
satu lg impian aku dan rakan2 ialah utk kumpulkn balik sumer ahli2 rekreasi yg asalnya dr kolej kita ni.. untuk aper??utk menyambung semula hubungan yg telah terputus, disamping berkongsi ilmu dan pengalaman..sebabnyer, sebab kita penah berada di bawah bumbung yg sama dan kita mempunyai minat yang serupa..
aper pun, sesiapa yg melihat mempunyai hak utk menilai..tapi kebenaran nyer, niat kami bukan utk tunjuk POWER, tapi utk mencari serta berkongsi ilmu dan merungkai rahsia alam ciptaanNya..

8 comments:

Karam said...

Yang ni aku no comment, aku tak smpi lagi so aku tak power la kan? kan? kan? lagi pun yang paling penting adalah niat kita sendrik... apa yang kita nak sbenarnya kalu gi berekreasi nih... kalu niat dah songsang hasilnya pun nanti songsang... contoh yang lepas-lepas-lepas-lepas dah byk ader... bukan utk mengutuk tapi utk amik iktibar (betul tak bor?)Kalu rasa dah terjauh tu, dekat2 la balik yek... Orang sentiasa tengok sekretariat nih... lagi-lagi bila binding dah kuat, ada point sikit terus kena.. imej kene bersih (mcm senja cakap)

pakcik said...

Pada aku,aku x brani nak ckp kite ni POWER, sbb ilmu yg kite ade skrg nih ciput sgt2..stakat naik tahan satu & skali je,blom bleh kate otai lg..org lain ramai lg yg dah abiskn G7..bkn stakat G7,G12 pun dah ramai yg buat..blom kire yg wat G7 skali henjut je..lgpun kite nih blom teruji sangat lg..so xyah la kite nak m'dabik dada,kata "AKU DAH PI TAHAN"..

joe said...

aku nak pi tahan...
tapi bkn sbb nak jadik power...
aku rase ps join outdoor nih..aku jdk sker gile..w'pon ri tuh br smpai jelawang je dah cam haper..sminggu aku jd pelabur..tapi sket pon x melemahkan smangat aku tuk tros explore alam ciptaan Tuhan nih...

Karam said...

poyo la joe

pakcik said...

hoyeeee...dah lame aku x jumpe bebudak yg b'smangat cam ko joe...AYUHHHHH!!!!sondol Korbu plak.....

lyd_june said...

yippie!
TAHAN...TAHAN...TAHAN...
tak tahan naik bebanyak kali......
tapi aku raser sgt enjoy g tahan sebab
dapat rapatkan lg ke"kamcingan" dak2 rek especially batch2 aku yg tak ramai dak pompuan...
pastu yg pasal isu POWER tuh, tak tau nak komen banyak2 cumer beringat2lah..
masing2 dah besar.....ada akal yg tuhan anugerahkan..gunerla sebaik mungkin..ingat maser muler2 kiter berada di bawah...
aper2 pon, jom buat g tahan lagi!
joe dah beriya2 nak g tuh!

jeejah said...

korbu maner bleh sondol en. amran..SONDOL ni ader 2 maksud.. 1st, kita g panjat gunung yg kita tau track tanpa pki guide.. 2nd, kita panjat gunung tanpa guide dan tanpa kt tau dianyer trail..yg 2nd ni kategori hardcore sbb kn pki pete topo, kompas n gps tu sumer.. kirenyer kita bukak trail baru..korbu klu nak sondol alamat mmg tak balik umah la jawabnyer.. hehe..nak tak nank mmg kene pki guide..mcm citer t'baru tak silap ms ry ciner aritu, satu team ni sangkut kat korbu..diorg g tak pki guide, cuma ajk member yg dh pnah g, tp tu pun dah stahun lpaas..sampai, tgok, trek berubah abis sbb pembalakan aharam..dr jalan balak lg diorg dah sesat, tp hati kering nak teruskan gak..klu nak tau citer selanjutnyer, bukak la GO.com

jeejah said...

sambung balik..tak abis lagi td.. sondol yg kategori 1st tu mcm yg slalu kita wat la..g jelawang, nuang,datuk,irau-brinchang dll.. yg kategori 2nd tu pun kita penah wat skali..tp bukan gunung..hahaha.. ingat tak maser kita g morib??smpi sesat2..paling best sedi ngn sapkon, mcm tau jalan jer..taktoleh2, menonong sampai telajak..hehe..kelakar lah waktu tu..