Saturday, February 04, 2006

..a long journey begins with a single step...

assalamualaikum ya ahlil t-recs....

ehmm, welldone..welldone...akhirnye wujud jgk satu `campsite' utk semua reccers 3rd upm, tak kesah la alumni ataupun bebudak baru, berkumpul dan selanjutnye merapatkan balik hubungan. Walaupun ini sekadar satu blog, tak setaraf dengan bintang3.net,gunungonline.com, tapi it's ok la than nothing,btol? hopefully, x lama lagi atau nanti2, t-recs akan ade web portal sendiri...

ehmm,dulu mase pi irau-brinchang (CNY bile tah,x igt), kitorang (bebeudak 3rd) jumpa dengan pak tam,bentan,pajol n pa ular sawa (betul ke eja?). Diorang dah sampai dulu ( naik keta bleh ar!!) kat brinchang.... yg kitorang plak smpi tgh mlm,sbb start trekking pn dah pukul 8... smpi2 je brinchang, trus masak...tgh ready2 nk masak,paktam ( ke org lain?x igt) suruh kitorang gi amik dapur gas kat campsite diorang (naik keta bleh ar!!!). Pas siap masak sume, kitorang pon makan sesame...

Pastu, bile aku tgk sumorang kat situ, aku tgk ade banyak batch t-recs kat situ..ade budak junior (1st sem), bebudak remaja (batch aku), bebudak middle age (batch senja) dan ade batch orang2 tua [paktam, pajol, bentan, pa, raha (bleh masuk kategori ni ke?)]. Pastuh aku ade t'pikir, kan best kalu sume t-recs dpt kumpul skali,kire2nye macam la...dalam pale hotak aku mase tuh, t'pk nak wat reunion kat mane2 tempat rekreasi, cam sungai2 ke,air terojun ke,gunung2 yg rendah2 ni ke ( tinggi2 kang ade yg xmo pi,maklum la sume boroi..hahahah). Rase cam best je bile gi camping campur bebudak ngn org2 tua nih,bleh kongsi pengalaman, bebudak2 baru bleh kenal2 ngn senior2/alumni2 (nnt kalu selisih bahu xde la x kenal), senior2/alumni2 bleh kenal ngn dak2 baru, senior2/alumni2 bleh bahan bebudak baru,hehehe...ehmm,lain, harap2 ngan t'ciptanye blog nih akan berkembang la Sekretariat Rekreasi Kolej Tun Dr. Ismail / Kolej Ketiga UPM, maka tak la kite sume nih syok sendiri, asyik2 dgn KPR...harap2 lepas nih warga t-rec yg masih belajar, dpt plak buat Level II ke, Level III ke...utk buat semua nih, x semestinye t-rec yg masih blaja je kene buat, bleh jugak buat kerjasama, ataupun joinventure dgn mane2 team, mesti alumni t-rec byk contact nye kan? salah satunye aku rase PGK 69 Ulu Kinta...dolu2 sekt. rekreasi 3rd ade buat join venture dgn team ni kn?tapi sejak bile tah, dah xde dah contact ngn diorang..sayang je,banyak ilmu bleh dpt dari diorang tu...

ehmm,panjang dah rasenye...ape2 hal pun, harap2 pasni akan penuhlah campsite t-rec ni...sokonglah sekretariat rekreasi KTDI UPM, x kira anda junior,middle age,ataupun brader2/sister2 lama (alumni) , kerana dengan Sekretariat inilah pada mulanya anda memulakan langkah anda dalam bidang outdoor (tp mungkin dah ade yg start dr skolah lagi). Sama2lah kite semua `berehat' di bawah satu fly, duduk di atas satu ground, dan berhimpun di satu campsite...kita sumua dari satu kolej yang sama, universiti yang sama, dan kita punya minat yang sama.....LONG LIFE T-REC!!! *hebah2kan pada sekalian T-REC ttg kewujudan blog ini*

-
a long journey begins with a single step-.......i'm slow walker but i'll never turn back...

6 comments:

buboQ said...

panjang benor cerite kome itu ye...rajin sungguh menaipnye...brp lame mengarang ayat itu?

Karam said...

Ntah ler boq... aku pon sebenarnye malas nak baca... tp kang kecik ati member... hish hish hish....
biasa laa... org tua.. byk nak cerita

pakcik said...

kang aku malas tulis kang!!!!

jeejah said...

uii..panjang nyer tulis..

Karam said...

ok ok.... suka ati ko laaa nak tulis aper2 pon

- KeJanG - said...

yeela tu pakcik
(ayat untuk downkan kawan2)