Wednesday, February 08, 2006

Logo? Logo? Logo?

baru logo draft... belom disetujui ramai lagi... kalu nak komen, komen jer....

Rational Logo

Petak luar
Melambangkan 4 disiplin rekreasi
Darat
Air
Udara
In-Door

Petak dalam
Melambangkan 4 Nilai-nilai yang perlu dipupuk
Rohani
Ilmu
Sahsiah
Kepimpinan

Tiga Bulatan
Melambangkan Kolej Tun Dr. Ismail

Daun dan 7 Cabang
Daun melambangkan alam semula jadi
7 cabang melambangkan angka 7 yang merupakan rahsia alam

Warna Hijau
Melambangkan warna alam semula jadi

Warna Ungu
Melambangkan Kolej Tun Dr Ismail

9 comments:

Anonymous said...

aku nyer email address
mzabidi79@yahoo.com.my

aku sopaq @ zac

jeejah said...

o.k la.. tapi tak COOL sangat laa..
untuk permulaan ni boleh laa..

Karam said...

bagi idea laa kalu tak COOL sangat

pakcik said...

logo tu nmpk flat ar,cube kasik nampak die `timbul' skit...gune la bevel n emboss..baru nmpk profesional skit...

buboQ said...

aku xsuka...tang mn yg aku xsuka, gagal dikenalpasti...hahaha...buat balik la semua...hahahaha(kejam!kejam!)

carolyn said...

bg aku..OK.simple n sdp mata memandang.nama dah logo kn..no need 2 b so complicated..juz nice,nak kasi timbul tue..timbulkn..tp tang mane yek..lets think about it...

buboQ said...

cik carol,kl nak pikir which part yg nak kasi timbul la,nak kasi lower ka..buang masa...suruh sj depa ni buat lain...hahauahuahah

Karam said...

logo memang nak kene ubah... tak menepati citarasa sesetengah pihak... kaler dier tak kena, kaler daun tu la aku rasa... nanti aku buat baru, impose gambar bubor... bubor kan legend...

jeejah said...

hahaha..ok gak tu nak tukar..tang warna tu, aku cadang klu nak coh pd daun tu, bagi warna biru..baru la kene selera..hahahatapi, adeke daun ciptaan Allah ni warna biru??
ontah laa..
sukati la nak wat per..